Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek után spirál, de...

3 gyerek után spirál, de melyik? Hormon nélküli vagy hormonnal?

Figyelt kérdés
A hormon nélküli - röl azt olvastam hogy köztes vérzést okos plusz erősebb mestruáciot, fertőzéseket okoz. A minera ( ha jol irom) hormonos, ezzel alig van mestruácio. Tapasztalatok?
2014. jan. 15. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Én is 3 gyerek után vagyok, és elgondolkodtam a hormonos spirálon,mert az orvosom nagyon ajánlotta, de végül letettem róla. A hormon nélküliről sok rosszat hallottam, tulajdonképpen úgy működik, hogy állandó gyulladásban tartja a méhet. A hormon nélküli is be tud gyulladni, igaz, ez nagyon ritka. Mindkettővel nagyon kicsi az esélye a teherbe esésnek, de sajnos nem lehetetlen,és ha mégis terhes lesz az ember, az komoly probléma. Egyébként a nővéremnek a hormon nélküli kb. 4 év után kiesett, úgy tudom, ez is elő tud fordulni, bár nyilván ez sem gyakori.
2014. jan. 15. 22:59
 2/10 porcukormókus ***** válasza:
100%
Nekem kb egy eve van Mirenam, eddig semmi problemam nincs vele. A menstruaciom is jo gyenge lett, 2-3 napig tart, es alig van valami -halleluuujaa! :)))
2014. jan. 15. 23:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem hormon mentes volt, de terhes lettem mellette. És a menstruációs vér is zúdult belőlem, nem ajánlom. Mirenárol nincs tapasztalatom.
2014. jan. 15. 23:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 14 évig volt mirenám. Egy év után a menstruáció teljesen elmaradt, nagyon kényelmes volt, imádtam. Természetesen rendszeresen éltünk szexuális életet és sportoltam is, nem esett ki :) . Nem fog begyulladni a méhed, ilyen hülyeséget még nem is hallottam :) egyébkent jobb ha az orvost kêrdezed meg.
2014. jan. 16. 10:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mennyi idő mig megszokja a szervezet?
2014. jan. 16. 10:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem is Mirénám van, már lassan 2 éve. Semmi problémám nincs vele, a menstruációm 4-5 napig tart és csak tisztasági betétet használok. Helyi hormonális fogamzásgátló, nem terheli meg az egész szervezetedet. Én csak ajánlani tudom.
2014. jan. 16. 12:55
 7/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Ha jol emlékszem egy - két hét. Aznap elég rosszul éreztem magam,de aztán egyre jobb.
2014. jan. 16. 13:05
 8/10 porcukormókus ***** válasza:

Nekem mar elso nap sem volt vele problemam. Delutan feltettek (nem volt fajdalommentes, de teljesen kibirhato), este meg kicsit fajdogalt a hasam, masnapra mar semmit sem ereztem.

Nekem annyi gond volt vele, hogy az elejen a parom erezte szex kozben a jelzoszalat, de visszamentem a dokihoz, es rovidebbre vagta. Azota pedig olyan, mintha nem is lenne.

Elsore izmosnak hangzik kifizetni ra ~45ezret, de ot evre a fog.gatlo kb. 180ezer (!!!) es a menstruaciohoz hasznalt betetet/tampont meg hozza sem szamoltam... Nagyon megeri szerintem.

2014. jan. 16. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem sima Multiload nevű spirálom volt 5 évig, szinte semmi gondom nem volt vele. Másfél éve egy T-care nevűre lett cserélve, ezzel viszont folyamatosan panaszaim vannak,hol begyullad, hol húgyúti fertőzésem van és a vérzésem is hosszabb. Erősen gondolkozom, hogy nem várom meg vele az 5 évet, hanem levetetem, és a hormonos spirált próbálom meg. Olyan jó lenne végre ha nem lenne ezzel gond.
2014. jan. 16. 14:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem 3 éve lesz, hogy Mirenám van. Felrakás semmiség. Kb. fél évig, talán picit tovább, sokat barnázgattam, de rendes mensim nem volt. Aztán beállt havi pár napra, egy kevéske. És kb. 1 éve már semmi sincs.

Hoxa-n tudsz róla olvasni. Ott mindig vannak fent csajok. :)

2014. jan. 16. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!