Lelle névről vélemények? (Régi magyar név)
A Lelle gyönyörű név, az én kislányom is Lelle lesz. Most még szokatlan, de szerintem el fog terjedni ez a név, úgy, ahogy a Zselyke, Kincső, Villő, stb.. nevek is elterjedtek, és ma már nem fura egyik sem.
Amúgy aki Balatonlellére asszociál, annak itt egy kis történet, a Lelle név nagyon ősi, Balatonlelle a női név után kapta a nevét:
Történt egyszer, hogy Lelle, a világ legszebb kisasszonya, összetalálkozott az apja egy jobbágyával, akit Lászlónak hívtak.
A fiú rögtön megszerette Lellét, s a lány viszont érzett. Mikor apjának bejelentette szíve vágyát, mely az volt, hogy feleségül mehessen Lászlóhoz, atyja dühében bezáratta egy toronyszobába. László az éj leple alatt kiszökött szerelmeséhez, ki bánatosan közölte vele, hogy te...rvük reménytelen, s Lelle így szólt Lászlóhoz:
Ígérd meg nekem, hogy holnap, mikor leszáll a nap, eljössz értem, s megszöktetsz apám kegyetlen büntetése elől.
László betartva szavát megszöktette Lellét. Az őrök észrevették a vágtázó lovakat, s utánuk eredtek. Mikor Balaton mellé értek, már közvetlen mögöttük voltak. Lelle kétségbe esve a lovak alá vetette magát, s meghalt.
E fiatal pár tragikus szerelme emlékéről nevezték el a Balaton melletti települést Lellének.
Imadtam ezt a nevet es oszinte leszek meg is sirattam...nem csak a nevet hanem a "kislanyt "is...
mint kiderult kisfiu lakik a pocakomban, ify oda a szep Lelle nevem:"(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!