Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy álltok a gyümölcs és...

Hogy álltok a gyümölcs és virágnevekkel? Mármint keresztnévként.

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 20:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%
mi nemnormálisak vagyunk, ilyet adtunk a gyerekünknek. Mert tetszik.
2014. jan. 7. 08:15
 12/23 anonim ***** válasza:
19%

Nekem van, ami tetszik és van ami nem. Pont úgy, mint a virág- és gyümölcsneveknél. Van egy Sára Málna ismerősöm, nagyon aranyos, így a név is kedves számomra, bár én nem adnám a gyerekemnek, mert más tetszik jobban.

A Hajnalka, Alma, Jácint, Jázmin, Virág, Boróka nevek tetszenek.

Bár mi nem ilyen neveket adtunk a gyerekeinknek, másnál biztosan az verné ki a biztosítékot. Ezért sem bunkóznék le valakit. Miért baj az, ha mindenkinek más az ízlése?

Egy "Hajszárító" vagy "Bundás" nevet nem hiszem, hogy engednének... :D

Egyébként meg szerintem a gyerek sem érzi magát hülyén majd, akkorra már az lesz a megszokott, hogy a legtöbb gyereknek különleges neve lesz. Mire orvos lesz, a páciensei között rohangálnak majd Diók, Banánok, Borókák. Akkor majd a Melindák, Katalinok, Mihályok, Lászlók lesznek a különlegesek...

2014. jan. 7. 08:46
 13/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem hinném hogy addigra megszokott lesz mire felnő,azért az emberek 99%-a nevet az ilyen neveken. És eszébe nem jutna igy kiszúrni a gyerekével pusztán önzőségből, mert neki tetszik. És a gyerekkel mi van?
2014. jan. 7. 08:59
 14/23 anonim ***** válasza:
31%
nem szúrunk ki vele. Ez lett a neve, semmivel nem másabb, mint régen a Hajnalka, meg Piroska, Barna. Mellesleg nekünk ez tetszik, érted? Nem kiszúrásból ez a neve.
2014. jan. 7. 09:04
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó: szerinted egy Banán név nem kiszúrás?

Nem tudom, te melyik ilyen nevet adtak a gyermekednek- azért van köztük, ami még oké, talán mondjuk a Jázmin, Hajnalka, de pl egy Banán.... hát...

Én biztos nem szívesen nőnék fel ilyen névvel.

2014. jan. 7. 09:07
 16/23 anonim ***** válasza:
31%
nem Banán. Egyébként ez teljesen mindegy is. Nem kiszúrás, szerintünk nagyon szép a neve. Mint ahogy gondolom te is meg vagy róla győződve, hogy szép nevet választottál a gyerekednek.
2014. jan. 7. 09:18
 17/23 anonim ***** válasza:
Hanga, Boglárka tetszik, de adni nem adnám.
2014. jan. 7. 09:25
 18/23 anonim ***** válasza:
19%

Felfogtam hogy NEKTEK tetszik, ettől még e gyereknek lehet hogy nem fog sőt utálni fogja. Mint ahogy sok sok más embernek sem tetszenek az ilyen nevek vagy mik. Önzőség és ennyi.

És itt nem Hajnalka meg Jázmin ês társairól van szó,hanem a többi borzalomról.

2014. jan. 7. 14:27
 19/23 anonim ***** válasza:

Egy tök átlagos, "normális" névvel is előfordulhat, hogy a gyerek utálni fogja, sok ilyet ismerek. Ha utálja a nevét, majd megváltoztatja vagy felvesz egy másodikat (én 18 éves kora előtt is megengedném a gyerekemnek, ha ettől boldogabb), de ezt hagyjuk már rá a gyerekre (meg a szülőre), hogy majd utálni fogja. Nem biztos.

Úgy vagyok ezekkel a nevekkel, mint a nevekkel általában is, vagy tetszik, vagy nem, önmagában nincs bajom ezzel a két kategóriával. A Málna, Jázmin például tetszik, ami nagyon nem, az a Hajnalka, Boglárka, hiába megszokottabbak, meg az Eperke még ami nagyon nem.

2014. jan. 7. 15:26
 20/23 anonim ***** válasza:
18: hát lehet, hogy te nem vagy önző, de hogy egy agyatlan p. vagy, az biztos. Mert sértegetésen kívül nem bírsz ép mondatokat alkotni...
2014. jan. 7. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!