Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez a névválasztás megoldható?

Ez a névválasztás megoldható?

Figyelt kérdés

Lehet úgy nevet adni, hogy az első kislányom második neve a második kislányom első neve legyen?

Példa:

első kislány: Nagy Gréta Vivien

második kislány: Nagy Vivien Zoé.

Ez így leanyakönyvezhető édes testvérek esetében?

Köszönöm.

2014. jan. 4. 12:43
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Igen, de ennek mi értelme van? Ha annyira tetszik egy név akkor add az egyiknek, de ne mindkettőnek ugyanazt.
2014. jan. 4. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, apukámnál és a tesójánál ìgy van, igaz, az régen volt.

A napokban volt itt egy kérdés, amiből az derült ki, h 2 fiúnak az első neve az apukáé és csak a 2. név különbözik.

Abból is gondolom, h az anyakönyvezéskor nem kérdezték meg, h van-e testvére és hogy hìvják.

2014. jan. 4. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

Nekem a fiaim elsõ neve Zoltàn.

Zoltán András

Zoltàn Oszkár

A màsodik nevüket használjuk. Engedtèlyeztèk (amit sokan nem hisznek el ezen az oldalon). Szerintem engedélyezni fogják nektek.

2014. jan. 4. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Persze de nagy tesó helyében nekem rosszul esne. Annyi szép név van, válasszatok neki egy sajátot, ne a nővére levetett nevét kapja.
2014. jan. 4. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, lehet. Én ismerek egy ikerpárt. Egyikük neve Ágnes Eszter, másikuké pedig Eszter Ágnes. =)

De van egy család Magyarországon, ahol négy fiúgyerek van és mindegyik László. Mert ezt megengedik a hatályos törvények, bármennyire is hülyeség _szerintem_

Szóval igen, anyakönyvezhető, ha nektek belefér, akkor hajrá! (Nekem nem, de az én vagyok. :)

2014. jan. 5. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyedül csak az azonos nemű ikerpároknál nem lehet azonos utónevet adni, ugyanis náluk minden más természetes azonosító (név, születési hely, idő, anyja neve) is megegyezik. A "sima" testvéreknél legalább egy azonosító, a születési idő más, így semmi akadálya az azonos utónév névadásnak. A gyakorlatban szerintem igen kevesen élnek ezzel, hiszen annyi gyönyörű név létezik...!
2014. jan. 5. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!