Az én vagy az orvos hibája ha olyan antibiotikumot írt fel a lányomnak amire érzékeny?
Ismert volt már az allergia? Vagy most derült ki?
Nem mindegy.
Egyébként a háziorvosok általában a számítógépben a gyerkőc adatlapján tárolják az információt, de ettől függetlenül a szülőnek (később a gyereknek) is érdemes szólni minden alkalommal.
Ha nem a saját orvosotoknál jártatok, akkor végképp!
Ugyanis NINCS egységes adatbázis.
Minden orvos csak a saját maga által felvitt adatokat látja.
Kicsi volt még a lányom(1év körüli) mikor olyan antibiotikumot írt fel neki amire érzékeny lett. Tiszta kiütés lett tőle!
Még aznap visszavittem mert nem tudtam elképzelni mi baja lett!:( De akkor már másik orvos rendelt,aki beírta a gyerek kiskönyvébe a gyógyszer nevét. Mikor legközelebb mentünk az orvosunkhoz mondtam és mutattam neki hogy mi van. Ez már több mint 2éve volt. Most meg megint olyan antibiotikumot írt fel a lányomnak amiben az az anyag van amire érzékeny. Szerencsére megnéztem a betegtájékoztatót mielőtt bekevertem volna. A poén az hogy kapott már antibiotikumot előtte is,de ezek szerint csak a szerencsén múlt hogy nem olyat amiben az allergén hatóanyag van!
Kiderült hogy nem is volt benne az orvosnál a gépben hogy mire érzékeny,holott én szóltam!
Az orvos nem győzött elnézést kérni,de én iszonyat ideges vagyok! Mi van ha beadjuk neki és megint baj lesz?! Ja és az orvoshoz nem én vittem hanem a nagyanyja mert dolgozom. Anyósom szerint az én hibám mert nem adtam oda a kiskönyvet.
Ebben az esetben: igen, a te hibád.
Figyelmeztetned kellett volna a nagyit, hogy figyeljen oda.
Az orvos gépe pedig akár el is romolhat, nem alapozhatsz csak arra, hogy "be van írva a gépbe, úgyse lehet gond".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!