Kétnyelvűség tapasztalatok olyan szülőktől, ahol nem anyanyelv a második nyelv?
Szeretném a babát félig magyarul (férjem) félig angolul (én) nevelni. Tudom magamról, hogy elég jól beszélek angolul (amerikaiak britnek hittek már nem egyszer), de nem az anyanyelvem. Azt is tudom, hogy ha egy SoHoi gyereket az angol nyelvű anyja angolul nevel, attól még "hibás nyelvtannal" fog megtanulni beszélni, mert olyan a környezete és utána iskolázottság kérdése, hogy megtanulja-e a "helyeset".
Szóval mennyire jó ötlet ez? Ismertek esetleg jó angol-magyar kétnyelvű bölcsiket, ovikat - egyelőre nem számít, melyik városban, még letelepedés/ házvásárlás előtt vagyunk és a 7. hónapban. :))
Attól függ, kik néztek amerikainak. Pl én Angliában élek, tudom, hogy a perfekttől olyan messze vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, de elbeszélgetek bárkivel angolul szinte bármiről gond nélkül. Ha otthon magyarban egy átlagos magyar meghallja, hogy beszélek, mindig ámulnak, hogy azta, de tudok angolul és hogy milyen perfektül megy...:D
Van egy 3 éves lányom, próbálom angolul tanítani, de nem tőlem fog megtanulni angolul, az oviba sokkal többet kapkodott már föl.
Szóval jó ötlet a kétnyelvű óvoda. Én is attól félek mindig, hogy valamit nyelvtanilag nem jól tanítok neki, ezért félve is tanítgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!