Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet összeegyeztetni...

Hogyan lehet összeegyeztetni a terhességi diabéteszt a kívánóssággal?

Figyelt kérdés

Barátnőim kicsit babonásak, és mondták, hogy feléjük sok probléma származott már abból, ha a kismama megkívánt valamit terhesség alatt, de nem evett belőle- akár még vetélés is előfordulhat.

De ha én megkívánom az édeset, mert alapból is édesszájú vagyok, de terheskori diabéteszem van, akkor mit lehet tenni? Gyümölcsök, oké, de ilyen csoki, sütemények, stb, az teljességgel kizárva? És ha igazuk van a barátnőimnek, és tényleg a baba szenved kárt emiatt?

Lehet, hogy hülyeség, de fogalmam sincs, mennyi alapja van ennek, mert nyilván okkal kívánok meg valamit ilyenkor, de komolyan, ennyire durva lehet ez, mint a barátnőim mondják?

2014. jan. 2. 15:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Részemről a biológiában hiszek és nem a babonákban. Nekem nem terhességi diabeteszem volt csak, hanem Inzulinrezisztens vagyok. A kívánósságra pedig úgy tekintettem, mint részletkérdésre. Kiszámolt szénhidrátmennyiségeket ettem adott időre, és egészséges terhességem volt, tökéletes kisbabám született. Hiába kívántam habos süteményt, kitartással győz a józan ész. Ha van egy betegség, amely veszélyezteti a baba egészségét, akkor a kívánósság részletkérdés, én úgy gondolom. A baba nem attól szenved kárt, hogy anyuci nem nyomja be a napi tábla Milkát, hanem attól, hogy tojik a laboreredményekre, felszed 30 kg-t, eltolja a cukoregyensúlyát az egekbe, túlzott inzulintermelésre készteti a picike hasnyálmirigyét, és akár hipoglikémiával született óriás újszülött is lehet a vége, aki eleve betegen indul neki az életnek.
2014. jan. 2. 15:14
 2/2 anonim ***** válasza:

a baba nem akkor szenved kárt, ha nem zabálsz össze mindenféle mű dolgot amit a szervezeted nem tud jól feldolgozni, hanem pont akkor ha megteszed.

én nem is hallottam ilyen babonáról, hogy márpedig cukrot kell enni ha megkívánja a kismama...

egyébként meg a diéta Ch mennyiségre van lebontva. ehetsz édességet, édesítővel készíted, minden alapanyagot lemérsz és kiszámolod, ha mondjuk 20 Ch-t ehetsz uzsonnára akkor azt az annak megfelelő mennyiségben megeszed az édességből.

2014. jan. 2. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!