Más is volt letargiás, szomorú miután megszült?
Meséld el a védőnéninek, mert tudnak segíteni rajta. Néha néhány megnyugtató, kedves szó is segít, vagy ha kibeszélheted, ami bánt.
Azon kívül próbálj kimozdulni a picivel, menjetek kisgyerekes társaságba, például játszóházba, baba-mama klubba, ha van rá lehetőségetek. Hidd el, amit átélsz, az nem egyedi eset. Főleg, ha az első babáddal vagy otthon.
Ha van nagyitok, passzold le néha a lurkót pár órára. Akár meg is szökhettek valamerre Apával pici időre, hiszen a kisfiad már nem annyira apró.
Ha majd elindul a lurkó, felpörög majd az életed! :)
Nekem is volt nehéz időszakom, hiszen egy teljesen új élethelyzetet teremt az anyaság. Nincs már annyi ideje az embernek magára, sőt, még aludni sem hagynak! :) Ha van családod, aki ilyenkor segíteni tud, akkor van rá lehetőség, hogy fokozatosan szokja meg az ember az új helyzetet...
Én már 21 hónap alatt beletörődtem a sorsomba. :) Arról nem is szólva, hogy amikor majd elindul, beszélni kezd, bilire szokik, az első puszit adja, stb., akkor átváltozol majd a világ legboldogabb és legbüszkébb emberévé!
Sajnos elég rossz az idő is, ez sem kedvez a vidám gondolatoknak. Ha tehetitek, be a kocsiba, és irány valami téli fürdő! Mozduljatok ki, picit lazítsatok babástól-apástól! Ez nálam mindig bevált...
Köszönöm a lelkesítést!
Tudom,hogy nem egyedi eset,de már kezdem magam néha tök hülyének érezni.És nem nagyon van kinek kibeszélni magam.
A vedőnőmet hagyjuk,mert egy szenilis banya (már bocsánat),de egyszer látta gyerekemet mióta megszületett.
Apa meg sajnos ritkán van itthon,mert sokszor még este 9 kor is a jövendőbeli házunkat csinálja. :/
Ezt hívják depinek,de ez nem a szülés utáni,az másfajta,ez sima depi és azért van mert egész nap otthon ülsz(mégha kimentek sétálni stb is) és csak a gyerek van.
Néha csald el nagyit,apát,hogy hadd mehess el egyedül ide oda,majd ha picit nagyobb lesz a kicsi és nem szopizik annyit,akkor kicsit több időre is,de menj mindenképp,mégha csak egy órára is,mert be fogsz dilizni...
Szoktunk minden nap.Meg amúgy elég sokat lótok-futok.Mindig van valami dolgom,de még így is néha kész vagyok.
Amúgy köszönöm a válaszokat,megpróbálom majd megfogadni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!