3 év körüli gyermekedet szilveszterkor meddig hagyod, hogy ébren maradjon?
Ma kivételesen hagyom, hogy akkor menjen aludni, amikor akar. Fél 9 körül szokott ágyba kerülni, szerintem max. egy órával többet fog bírni. Erőszakkal nem fogom fenn tartani, mert szilveszter van.
Mi is "csendes őrültek" leszünk, mozizunk, filmet nézünk, pattogatott kukoricát eszünk, kölyökpezsgőt iszunk, játszunk. Ha látom rajta, hogy álmos, megy aludni.
A petárdákra szerencsére eddig még sosem ébredt fel, babakorában sem.
Le lettunk pontozva, akik lefektetik időben a 3 év kórüli gyerekeinket.
Tényleg jobb az, hogy nem fektetjük le őket, hogy aztán laza szülőknek tünjünk. Mert a 3 éves gyereket borzasztóan érdekli a szilveszter.
Most megkérdeztem a 3 éves gyerekemet, hogy ebren szeretne e maradni szilveszterkor. Azt mondta, hogy éjszaka aludni szeretne, és fogalma nincs, hogy eszik vagy isszák a szilvesztert.
Ja, mert én szigorú anyuka vagyok, és a szomszédok véleményén kívül a gyerekem igénye is fontos. És bizony ebben a korban fontos az alvás.
A közel két évesem megy aludni 8kor, ahogy szokott, a 3,5 és 6éves fiam viszont fentmaradhat, meg ittvan a 7éves unokatesó, ugyhogy kicsit bulizunk! :)
Sütünk pizzát, és fondue-zni fogunk virslivel és kenyérrel! Ez volt a kivánságunk! Lesz kis zene-bona, szerpentinezés... majd koccintunk egy kis üdítővel- a szénsavasat nem isszák meg.
Egyébként valószínűsítem, hogy 10-11között ki fognak dőlni!
A fiam már 4 éves.
Úgy voltunk vele, hogy hagy maradjon fel, amíg bírja, de már alszik. "Bulizott" kicsit délután, aztán kb. 1 órája közölte, hogy ő álmos, megy aludni. Már délben nem nagyon akar aludni, így estére hamar kidől. Szerencsére éjjel nem ébred, szerintem most sem fog (a mi utcánkban szerencsére nem lesz petárda, tűzijáték).
Kicsit el vagytok tévedve "én lefektetem a gyerekem szilveszterkor, mert szar bulizni fáradt gyerekekkel" szülők.
Nem tudja valóban a gyerek, hogy mi az a szilveszter, de szar úgy kelniük éjfélkor sikítva ordítva sírva mert megijedtek a robbanásoktól.
A kifárasztás és ébren tartás jó módszer, főleg hogyha látja hogy a szülők buliznak, a gyerekek is átveszik a ritmust.
A szülőknek meg nem kell aggódnia hogy most mi lesz, mert egy évben egyszer van ilyen ünnep, ahol hangos csinnadratta a van a gyerek alvásidejében. Túl kell élni, aztán lehet másnap visszatérni a szokásos hétköznapokba, a szokásos altatási rendhez.
Nem lesz senki ettől rossz anya, de az viszont undorító amikor kedves szülők mártírodnak, és jól felhergelik magukat hogy úristen a gyerek most nem fog aludni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!