Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire elterjedt a tudatos...

Mennyire elterjedt a tudatos gyerektelenség?

Figyelt kérdés
[link]
2013. dec. 29. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyre inkább. Engem személy szerint nem zavar, ha valaki nem akar gyereket, csak akkor nem szabad elítélni azokat sem, akik akarnak. Mindenkinek joga van eldönteni.
2013. dec. 29. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
vidéki kis városban lakom.Itt egyáltalán nincs elterjedve.Legalább egy gyereket vállalnak.Akinek nincs általában kiderül hogy évek óta próbálkoznak vagy listán vannak örökbefogadónak
2013. dec. 29. 16:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A cikkben is írják, nem lehet ezeket az adatokat számszerűsíteni.

Amúgy én maximálisan elfogadom, ha valaki nem akar gyereket, és tényleg sok embernek nem való.

Viszont "Imre" véleménye a cikkben nevetséges :)

Irracionálisnak tartja, hogy egy férfi gyereket akarjon.

Én meg ezt tartom irracionálisnak (de emellett semmi elítélhető dolog nincs benne).

Az evolúció egyik alapfeltétele a szaporodás. Ha valaki a szaporodást irracionálisnak tartja, arra már ne tudok mit mondani :) az már tényleg csak védekezés, méghozzá a rosszabbik fajtából. Nem észérvekkel védekezik, hanem okosnak tűnő dolgokat mond, hogy igaznak hasson ami valójában ellentmond a biológiának.

2013. dec. 30. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A fèrjem jobban akarta a gyereket mint èn, szerinte ez az èlet èrtelme,èn màskèpp lettem nevelve kicsit össze is vagyok zavarodva.
2014. jan. 3. 06:48
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 2 olyan ismerősöm van, akik nem akarnak és fennen hangoztatják is, hogy a mai instabil világban felelőtlenség, saját magunkkal és a gyerekkel is kiszúrás a gyermekvállalás, na meg a szabadság elvesztését jelenti, és büszkék is rá, hogy a párjuk osztja véleményüket. Mindkettő elég rosszban van a saját családjával, szerény gyanúm szerint tán ezért (is) nem akarják ezt a modellt követni.
2014. jan. 3. 09:47
 6/7 anonim ***** válasza:
65%

Szerencsére egyre többen választják ezt a felelősségteljes, önzetlen és társadalmilag hasznos utat.

Egy súlyosan túlnépesedett és ezért egyre agresszívebb, klímaváltozástól és járványoktól sújtott, kicsinyke bolygón mindent el kellene követni, hogy kevesebb gyermek szülessen és hogy aki megszületett az viszont megfelelő neveltetést, iskoláztatást, szeretetet kaphasson és jövője lehessen. Sajnos még ma is sokan vannak, akik úgy beszélnek erről, hogy "de hát a mi oldalunkon nem is süllyed a hajó".

2014. júl. 31. 08:29
 7/7 Czvera77 válasza:
Szerencsére egyre jobban, egyre több a tudatos fiatal, aki nem akar egy ilyen világba szaporodni. Ahogy most mennek a dolgok, nagy esély van rá, hogy az emberiség lassan kiírtja magát.
2022. máj. 19. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!