Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy "Szerintem hülye, aki 25 előtt szül. Első gyereket 25-30 között kell vállalni. "?

Figyelt kérdés
Egyébként ezt édesanyám mondta az előbb (ő 28 évesen esett teherbe). Kicsit kiakadtam rajta, mivel én most vagyok 21, és valahogy úgy gondoltam, hogy diploma után 1 évet dolgozok, és aztán szeretnék babát mondjuk úgy 24 évesen. Ezek szerint én is hülye vagyok? Érdekes, több helyen is olvastam, hogy az ideális kor 20-25 év lenne.
2009. nov. 26. 21:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az ideális kor mindenkinél más, nincs ráhúzható szabály. Van, akinél 20 évesen jön el ez az idő, van, akinél 35 évesen. Aki ilyen kijelentéseket tesz, az gyagyás.
2009. nov. 26. 21:24
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is a legjobb 20 és 25 között. én most 20 vagyok és én is ha befejezem a sulit, dolgozok egy vagy max két évet és szeretnék babát. az, hogy ki mikor szül mondjuk attól is függ, hogy ki mennyire érett érzelmileg ahhoz, hogy gyereke legyen. mostanában sok 25 éves még szinte kamasz és nem szeretne felelősséget vállalni meg ilyesmi.
2009. nov. 26. 21:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a körülmények engedik, akkor nem kell a környezeteddel foglalkozni! Akkor vállalsz babát, amikor Te szeretnél! Nehogy már XY meghatározza, hogy 17 évesen vagy 47 évesen vállalj gyereket!
2009. nov. 26. 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
ja azt még lehagytam, hogy ha valaki nem érett rá, akkor inkább szüljön később, mert neki meg a gyereknek is az lesz az ideális.
2009. nov. 26. 21:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Hű, de sokan vagyunk akkor hülyék! :P

Nagyon "kedves" az anyukád, mondhatom!

Az enyém 20 évesen szült engem, és sosem bánta meg, nem érezte korainak, én pedig imádom Őt.

Ideális kor nincs, vagyis mindenkinek más.

2009. nov. 26. 21:27
 6/16 anonim ***** válasza:

azért nem hülye szerintem senki ha 25 elött vállal gyereket.én 22 vagyok és van egy 3 hós tündéri kisfiam.soha egy pillanatra nem bántam meg h vállaltam az anyaságot.

azért szokták mondani h 25 felett az ideális,mert arra nő be ugy mond az ember feje lágya,meg arra valamennyire már élt az ember.de mindenkinek akkor ideális,mikor Ő és a párja ugy dönt h elég érettek ahhoz h gyereket vállaljanak.

2009. nov. 26. 21:35
 7/16 anonim ***** válasza:
Akkor vállaljon mindenki gyereket amikor érettnek érzi magát rá és megfelelőnek a körülményeket. Ezt senki nem döntheti el helyetted. Én 31 évesen szültem az első gyermekemet, de így utólag nem bántam volna ha már 23 évesen szültem volna.
2009. nov. 27. 06:31
 8/16 A kérdező kommentje:
Megnyugtató volt a válaszotok. Igazából nem is kellett volna meglepődnöm anyu kijelentésén, miután azért nem lett tesóm, mert anyu nem akart még egy gyereket, apu hiába reménykedett sok éven keresztül. Úgy néz ki, anyám nem gyerek párti.
2009. nov. 27. 07:25
 9/16 anonim ***** válasza:

ezesképp vissza kellett volna kérdezzél, hogy akkor te hülye vagy-e, mert így tervezed a jövődet. Hogy mondhat valaki ilyet? Amúgy tényleg senkinek semmi köze hozzá, ki mikor vállal gyermeket. Én 22 évesen mentem férjhez, ha anyagi helyzetünk engedi, azonnal szültem is volna. Most 28 vagyok, első babás. Nekem eddig kellett várni, de szívesen vállaltam volna hamarabb is.

31 hetes kismami

2009. nov. 27. 08:34
 10/16 anonim ***** válasza:

Én 27 vagyok, első babám ma 9 hetes. Vállaltam volna hamarabb is babát, ha lett volna lehetőségem. 24 éves koromig jártam suliba (OKJ-s képzések, főiskola), utána dolgoztam és kerestem a nagy Ő-t. 2 és fél éve találtam rá, 2 éve élünk együtt.

Nyugodtan vállalj babát, ha szeretnéd, ez nem kor függő, hogy ki mikor érzi magát alkalmasnak a szülői szerepre.

Manapság azért mondják, hogy jobb később, mert hát ugye nehéz a mai világban munkát találni, elhelyezkedni, és ha 1 év munkaviszony után elmész gyed-re, akkor nem biztos, hogy lesz hova visszamenned dolgozni.

2009. nov. 27. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!