Nomen est omen. A név tényleg végzet? Fontos nektek a név jelentése?
38 hetes km vagyok, január 7-ére vagyok kiírva első kisfiúnkkal, akit Noelnek fogunk hívni. A név jelentése Karácsonykor született, dec. 25 az elsődleges névnap is. Most izgulva várjuk, hogy mi lesz a következő 1-2 napban, igaz e, hogy a "név kötelez"? :) :)
Kérdésedre válaszolva, mi nem jelentés alapján választottuk a nevet, viszont fontos volt, hogy ne negatív legyen a "története", jelentése.
Köszi a névnapi köszöntést! (Viki anyukája. :) )
Boldog ünnepeket nektek, boldog babavárást és a Te picurkádnak is boldog névnapot!! :)
Magamból kiindulva akár lehetne is benne igazság. A szüleim nem voltak tisztában a nevem jelentésével, de mint később utánanéztem, a Krisztina "Krisztust követő nőt" jelent, és valóban elég vallásos vagyok. :)
Nálunk az Ábel a nyertes, aminek a bibliai háttere meglehetősen negatív, így ha ez is szempont lenne, akár le is mondhatnánk róla.
Lényegében belemagyarázás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!