Hét hónapos kisfiúnak hátra kell már húzni a bőrt fürdéskor? Én nem leszek rá képes!
Szia!
Én születésétől kezdve hátrahúzom.
Anyósom segített az elején, így a fürdetésnél is. Ő mutatta, hogy minden fürdetésnél 2x-3x húzzam hátra a bőrt finoman, amennyire engedi. A fiamnak fel sem tűnt.
Most 8 hónapos, teljesen hátra lehet húzni a bőrt (kb 4 hónapos korától), nem volt semmi gond vele.
Na ez érdekes téma...
Mikor első fiunk megszületett a doki azt mondta ne húzogassuk,hagyjuk,élettani,blablabla,majd feljön.
Aztán ez az orvos nyugdíjba ment mikor fiam 1,5 éves volt,az új,fiatalabb,"modernebb" doktornő(aki amúgy tényleg nagyon jó szakember,tájékozott,körültekintő,alapos)azt mondta,hogy már az elejétől húzogatni kell a bőrt....fiam kapott krémet,amivel szépen megindult neki,így nem kell sebészetre mennünk.Azóta született még egy fiam,neki már az elejétől nézi a kukiját és mondja,hogy húzogassuk fürdésnél.Én ennek jobban is örülök,mert szét aggódtam az agyam első fiamnál,hogy mi lesz,nagyon nem akartam sebészi beavatkozást.Most a kicsi 1 éves és már megindult neki,szerintem minden oké lesz majd nála.
Szóval a helyedben én elkezdeném:)
Igen, ebben mindenki mást mond.
Mi aszerint csináltuk, amit a 3-as válaszoló is írt, vagyis hogy nem kell húzogatni, sőt, nem is szabad.
Első két kisfiamnál így jártunk el, és láss csudát, valóban magától hátrament a bőr nekik, valamikor egy éves koruk után. Ezt fürdésnél vettem észre, és azóta húzom nekik hátra én, soha semmi bajunk nem volt ezzel a dologgal.
Most, a harmadik kisfiamnál is ugyanígy fogok tenni, három hónapos, és nem húzogatom neki.
gyereksebész főorvos szerint nem kell hátrahúzni, meg egyáltalán bántani kb. 3 éves korig, ill. szobatisztaságig. Ha nem oldódik meg magától, először krémet adnak, ami oldja a letapadást, ill. a szűkületet. Ha az sem használ, akkor minimális beavatkozással megcsinálják a leválasztást. Ha belegondolsz, logikis is, hogy nem érdemes piszkálni. Ha erőlteted, mikrorepedések lesznek a bőrön, amiknek köszönhetően még rugalmatlanabb lesz a terület. Vagy ha hátra is tudod húzni, egy egész nap meleg pelusban, párában, bacik között tengődő fityma szépen begyulladhat, visszatapadhat, stb, aztán lehet kezelni hetekig ordítás kíséretében. A doki kimondottan felhívta a figyelmünket, hogy sokkal nehezebb helyrehozni azokat, akiket
idejekorán maceráltak. A többivel szerinte egyszerű dolguk van. Engem meggyőzött, nem piszkálom.
Persze ha gyulladt a terüler, váladékozik, nem egyenes sugárban pisil a gyerkőc, fújódik a fütyi vége, érdemes elvinni szakemberhez. De az nem a védőnő, meg nem a gyerekorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!