Érdemes használtan szoptatós párnát venni? Ki lehet azt rendesen tisztítani?
Én is nagypárnát használok néha, de nekem is megfájdul a hátam, így inkáb mi is a kényelmesebb fekvő pózt alkalmazzuk.
7hetes baba anyukája
Én sajnáltam a pénzt szoptatós párnára, sima párnákkal szenvedtem. Aztán kaptam egyet kölcsön (legyen a neve áldott :-)) és nagyon jó, azóta is hülyének nézem magam, hogy sajnáltam rá azt a kis pénzt, már 10 hónapja használhatnám, utána meg eladhattam volna, aztán kész...
Simán mosható a huzata, úgyhogy nem érdemes újat venni, tök jó a használt is! És érdemes, sokkal kényelmesebb!
3 gyerekes, tapasztalt szoptató anyuka
Nekem van szoptatós párnám,és szerettem is. Én is sajnáltam rá a pénzt,de addig addig vaciláltam, míg megvettem. Van hozzá mosható huzat, tehát elvileg az a része kitisztul. Amúgy meg mivel szoptatós párna, valószínűleg kismama használja terhesség során az alváshoz, azután pedig a szoptatáshoz. Hacsak nem ázik át anyatejjel, akkor szerintem nem gond a tisztítása.
Én úgy gondolom,hogy kismama és főleg kisbab közelében nincsen (nem lehet!!!) olyan nagy piszok, ami miatt nagyon bekoszolódhat az a párna, hiszen a baba-mama miatt is fontos hogy mmindig tiszta legyen. De, ha meg nagyon piszkosnak érzed, akkor elmondom, hogy a töltetet is ki lehet szedni belőle, és az alap huzatot is ki lehet mosni, aztán tudsz bele venni csak töltetet. (Ez gyakorlatilag két darab zippzárral zárható huzat,az egyikben a töltet van,a másikban meg maga a párna)
Amikor terhes voltam,sokat aludtam ezzel a párnával,nekem kényelmes volt.Tény,hogy bármivel lehet helyettesíteni, bár én sosem tudtam. Ebben az a jó pont,hogy hosszúkás,jó megölelni, tartja a lábat térdnél, hogy ne billenj hasra vagy félhasra. Más párnák kicsúsztak a térdem alól.Én alvás közben amúgy is mindent a lábam közé meg a fejem alá gyömöszölök.
Szoptatáshoz is használtam, mert nehéz a babát hosszú távon csak kézzel tartani. Szoptatásnál már könnyebb kiváltani egy bármilyen másik párnával,volt hogy én is megtettem mert éppen nem volt kéznél aztán hirtelen odatettem egy másik párnát, de az nem volt olyan jó.Kezdem azzal,hogy ezt meg lehet kötni,körbe a derekadon, tehát akárhogy mozdulsz, nem csúszik el, vagy nem csúszik ki a baba alól. Elég jól megtartja a formáját is, tehát nem süllyed be fél métert a baba a párnába.
Szoptatós párna nélkül is van élet, és felnő a gyerek is enélkül,de tény hogy egy kényelmi eszköz, ami ha van nagyon jó, de ha nincsen akkro is meg fogod oldani valahogy.
Nah, ennyi,már ígyis túl sokat írtam.
Szia! Szerintem érdemes. Én is egy lánytól kaptam, aki egy lánytól kapta :) Szóval én a 3. gazdája vagyok :)
Én nagyon szerettem, terhesen vele aludtam, aztán a kisbabámat tartottam benne (mint egy pihenőszék), amikor meg már nehéz volt tartani a súlyát szopi közben, akkor a párnával támasztottam alá.
Elég kimosni a huzatát.
a fiamnál nem volt,és így fekve szoptattam.talán emiatt nem ment az ülve szoptatás...
viszont most hogy útban a tesó,úgy hallottam,jobb ha nem fekve szoptatom,mert úgy féltékenyebb a másik(aki akkor lesz 19hónapos)
meg szerintem annyi lehetőségem sem lesz fekve szoptatni
köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!