Ha a baba születése előtt 28 nappal megkezdtem a Tgyást akkor is 2 éves korig jár a Gyed?
Figyelt kérdés
Vagy lejár 28 nappal hamarabb?2013. dec. 18. 19:21
1/8 anonim válasza:
Akkor is, ha meg volt a megfelelő idejű munkaviszonyod hozzá. Csak előbb kezdik folyósítani a gyedet.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen, megvan bőven! Köszönöm! ha esetleg Te értesz hozzá, megkérdezhetem, hogy ha valaki kb. 2 év munkaviszony után szül, majd szül még egyet (majd 3 év körkülönbséggel és úgy, hogy közben nem ment vissza dolgozni) akkor végig kaphatja a gyedet a második gyerek után is?
2013. dec. 18. 19:36
3/8 anonim válasza:
GYED akkor jár ha van folyamatos 365 biztosítási napod az elmúlt két évben és biztosítási idő alatt szülsz, vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül.
4/8 anonim válasza:
GYED egy gyerek után max. 2 évig jár, ha a másik beleszületik, akkor újra megállapítják és születésnapjától számítva a második gyerek két éves koráig jár.
5/8 anonim válasza:
Ha 3 év különbséggel szül, akkor GYES-be szül bele, akkor is igényelheti a GYED-et, de más lesz az összege. A GYES és ha marad GYED az elmúlt 180 napban, abból számítják ki, pontosabban annak lesz a 70%-a.
6/8 A kérdező kommentje:
Én 3 év különbséggel szültem de ugyanazt a gyedet kaptam. Nem gyesbe szültem hanem táppénzbe. :)
2014. jan. 19. 09:06
7/8 A kérdező kommentje:
De köszi a válaszokat! Az utolsó kérdésemet nem magam miatt tettem fel, én már túl vagyok ezen.
2014. jan. 19. 09:08
8/8 anonim válasza:
2013-ban változott a GYED számítás, ezért más az összeg is, mint ahogy régebben volt. 2014-től pedig megint más, mert behozták a GYED-extrát.
A GYED a gyerek 2-ik születésnapján "jár le", függetlenül attól, hogy mikor kezdted a TGYÁS-t. Ikerek esetén +1 év a GYED (ez újítás 2014-től.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!