Le szoktál ülni gyerekeddel mesét nézni?
#11 Bocsanatot kerek mindenkitol.....ugy gondoltam kerdesem eleg egyszeru..
" szerinted mikor fejlodik a gyerek kepzelo vilaga jobban? Nezni vagy olvasni?"
nem értem miért kell mindenbe belekötni...
kisfiam még nem volt 2 éves,mikor KÉPZELETBŐL készített ebédet nekem, elmondta mit csinál,mivel fűszerezi és hogy vigyázzak mikor elkezdem enni mert még forró...köszi,hogy így aggódsz a fiam mentális fejlődéséért,megnyugtatlak,nem kell aggódnod,minden okés:))
A többi válaszolónak nagyon köszi:))
Igen, szeretm velük nézni a meséket. Főleg mivel lefekvés után a sötétben még fejből kell nekik mesét kitalálnom azokkal a szereplőkkel, akiket a mesében látott, tehát, nagyon jól jön, ha látom a mesét, mert úgy tudom mit találjak ki.
A másik ami felvetődött: nálunk sosem volt mese tilalom, persze válogatott meséket nézünk, amik fejlesztik. Ettől függetlenül imádják a könyveket, és a nagy egészen 2,5 éves koráig nem hagyta, hogy nyugodtan végigolvassak neki egy mesét, mert kivette a kezemből és ő mesélt fejből cifrábbnál cifrább sztorikat a képek alapján. Ha a kezébe adok egy egyszerű tárgyat, mondjuk egy sálat, akkor legalább 10 különböző dolgot előad, hogy mire lehet használni, mit lehet vele játszani azon kívül, hogy sál. Bármelyik korabeli gyereket lepipálja képzelőerőben. Ez nem azon múlik, hogy néz-e mesét, hanem azon, hogy genetikailag örökölt-e ilyen készséget, és azon, hogy az anyuka milyen szinten képes fejleszteni ezt a képességét.
Nem igazán értem hogy jön ide ez a link...nem 4 hónapos babákról volt szó...
Amúgy egyetértek utolsó előttivel, a fantázia genetika kérdése is!!Persze nem lehet ennyivel letudni és nem foglalkozni a gyerekkel.De egy kis mesenézés nem hiszem hogy gond lenne...
Amúgy aki annyira ellene van,annak tényleg soha semmilyen mesét nem néz a gyereke??Mondjuk én ezt a tiltást azért nem tartom jónak,mert picit nagyobb lesz,átmegy egy kis barátjához és az lesz az első,hogy leragad a TV előtt,mert otthon nem lehet...de mind1,ez csak az én véleményem.
A másik, ha mesét nem lehet nézni mert befolyásolja a képzelőerejét,akkor a játékokat,könyveket is megválogatod??Csak mert egy képeskönyv máris befolyásolja, a mai játékok szintén egyből korlátozzák és befolyásolják...
Szerintem ott van a gond,ha TV nélkül már nem is találja fel magát a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!