Májusban születik meg a babánk. A páromnak mikor kell apasági nyilatkozatot tennie?
Most a páromnak van kedve elintézni mindent mert amúgy nem szeret ilyenekkel bajlódni. De csak Januárban megyek orvoshoz, ezért kérdeztem, hogy a védőnő igazolása jó e?
De miért fontos mikor fogant a gyerek?
elvileg nem jó a védőnő igazolása, hisz a törvény szakorvosi igazolást kér.
A fogantatás vélelmezett időpontja pedig azért fontos, mert a polgári törvénykönyv alapján az élve született magzat is örökölhet. Szóval jogi kérdéseket vet föl, de igaziból csak formaság
Elvileg igen:)
Viszont szerintemmost előbb a nyilatkozatot intézzétek el, az örökösödésen meg majd gondolkodtok 80 év múlva;)
A nőgyógyász kiállít egy igazolást, amin rajta van a fogantatás és a szülés várható időpontja. Ha ezzel együtt bementek a hivatalba, a kutya nem fogja kérdezni hogy ti a fogantatás napján szexeltetek-e.
Ha a párod nem tudja, hogy nem ő az apa, akkor viszont bukta van.
"A fogantatás vélelmezett időpontja pedig azért fontos, mert a polgári törvénykönyv alapján az élve született magzat is örökölhet."
Én ezt értem, hogy örökölhet, de ha a szomszédom nevét viselné akkor is örökölne utána attól függetlenül, hogy a párom az apja. Akkor minek ez a marhaság az orvostól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!