Ilyen esetben ti kinek adományoznátok?
Van egy barátom, aki anyagilag elég jól áll. Most szeretne egy nagyobb összeget adományozni beteg gyereknek. A lényeg,hogy megkereste két család is.
Az egyik gyerek rákos, de esélye van gyógyulásra, de a szülők nem bírják anyagilag már. A másik gyerek súlyos születési sérült, ahol "szerintem" kevés esély van a javulásra.
Vagyunk annyira jó barátok, hogy nekem szegezte a kérdést, hogy szerintem kinek segítsen. Felezni nem lehet az összeget, mert azért nem akkora,hogy a fele bármelyik családot is kihúzza a gondból!
Nem tudom mit mondjak neki! Ez baromi nehéz!
Ez tényleg megoldhatatlan ..
Sok gyermekrák alapítvány van, azok ilyenkor hol vannak?
"A másik gyerek súlyos születési sérült, " Láttam egy riportfilmet sérült gyereket nevelőkről (régebben, nem tudom megadni)Mind arról beszélt, hogy nem tud visszamenni dolgozni,/jövedelem kiesett, anyagi gondok. Pszichológus végül is összegezte: minden szülő/nevelő kizárólag az anyagi nehézségre panaszkodott, nem a betegségre. Elfogadták, szerették, amint van. Talán odaadnám, mert ott ténylegesen segít a szülők emberfeletti gondjain.
Vagy mégis felezném, mert kis segítség is segítség.
Kalapba a két név, aztán húzzon.
Én így tennék, mert ezt nem lehet észérvekkel eldönteni. Utána azon golyózna, hogy jól tette-e, hogy a rákos kisgyereket választotta, aki sajnos mégis meghalt. Vagy: azon a sérült kisgyereken a csoda sem segített, hiába adtam a pénzt, de lehet, hogy a rákoson meg tudtam volna segíteni.
én a rákos gyerekeken. Őnekik, most csúnya szó, de előtte normális életük volt, a betegség miatt kerültek ebbe a helyzetbe. Ha egyszer volt egy egészséges gyereked, sosem fogod megemészteni, ha meghal. Aki így született, annak ez a normális...
Ha tényleg jó helyzetben van, esetleg a pénzt a rákos gyermeknek adhatná, a születésétől betegnek pedig vehetne ajándékot, esetleg a szülőknek is valamit. Ez ugye jóval kisebb összeg, de segít...
A rákos gyermeket talán életben tarthatja. A beteg gyermeknek talán javít az életkörülményein 1-2 hónapig, de utána ugyan ott tartanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!