Elő fognak jönni az anyai ösztönök a saját babámnál? (lent)
Két gyerekem van, mindegyikkel egyből előjöttek az anyai ösztönök. Pl. szülés után kaptam ágyat a gyerekágyas osztályom, mondták, hogy pihenjek. 5 percig sem bírtam feküdni, felkeltem, hogy megkeressem a gyerekemet és betoljam magamhoz. Olyan igazi ősanya típus lettem, gyakori hosszútávú szoptatás, sok hordozás együttalvás stb.
DE: a sajátjaim előtt megfogni sem szerettem a kisbabákat, nem tudtam jól fogom-e, szeret-e nálam lenni, csak zavart, nem tudtam velük mit kezdeni.. És ami furcsa a sajátjaimon kívül a mai napig nem fogdosok szívesen más babákat.
Remelem igen mert mèg 6 hónap ès megèrkezik:-)
Nekem csak a csecsemőkkel van bajom csuklanaka - botlanak nem tartják magukat van az az önmegsemmisítő gomb a fejeük tetején fogalmam sincs mit lehet veleük kezdeni remélem azért kialakul ha nem akkor nagy bajban vagyunk
Én is így voltam. Most minden nap meglepődök magamon, hogy milyen kreatív tudok lenni a fiammal. :)
Szerintem ez azért is van, mert korábban nem tudtam semmit a babákról. Most meg csak nézek, hogy milyen nagy dolog, hogy meg tud fogni valamit stb. Ahogy ő fejlődik, úgy jut eszembe ez-az, jövök rá, hogy mi mindent lehet csinálni egy babával. Szeretem, ha nevet, és el szeretném érni, hogy sűrűn tegye. :)
Szóval jönni fog, ne aggódj.
Igen.
Nagyon várt babánkat meg se láthattam 8 napig. Mindenféle hülyeséget gondoltam...
Amikor végre eljutottam hozzá, soha többet nem jött elő egy zakkant gondolat se, csak első látásra elöntött az ő az enyém én az övé, és mindent meg fogok érte tenni érzése. Ha más mondta volna nekem, én se hittem volna addig el.
2-es az önmegsemmisítő gombon nagyon jót nevettem. :D
Kérdésre válaszolva persze hogy elő jön az ösztön.Nálunk a családban a kisfiam születése előtt született 2 baba plusz egy barátnőm babája volt még. Ha fegyvert tartottak volna a fejemhez sem lettem volna hajlandó egyiket sem tisztába tenni, még a szobából is kikellet jönnöm mert elkapott a hányinger a kakis pelus látványától, és szagától.
Egész terhesség alatt attól féltem hogy miként fogom vuk nélkül tisztába tenni a fiamat.Aztán amikor első alkalommal erre került a sor nem volt semmi gond.
Az osztályos gyerekorvotól egy tanácsot kaptam, illetve kérést. Szó szerint idézem mert még 5 év után is itt csengenek a fülembe a szavai:
"Anyuka arra kérem ne olvasgassa a különböző a gyereknek ezt-meg azt kell ekkor- és akkor csinálnia, tudnia típusú könyveket, újságokat.Látja ő még pici, nem tud olvasni, így fogalma sincs arról hogy azokba a könyvekbe mi van leírva, mit mond a könyv hogy mit kell csinálnia."
Na ezt nagyon megfogadtam, ha ezeket nem veszed szent írásnak hogy márpedig miután betöltötte a 6. hónapot meg kell próbálnia egyedül ülni (nem tudom mikorra írják, mert megfogadtam a doktornő szavait) akkor ösztönösen úgy is megérzed egyrészt ha baj van, másrészt 1 éves koráig havonta látja védőnő, gyerekorvos ő úgy is szól ha baj van. De ha ezeknek a statisztikán alapuló könyveknek hiszel akkor hamar idegroncs leszel hogy "Jaj már egy hete járnia kéne és még semmi, biztos béna." "Jaj micsoda borzalom hát a forgással még 3 hetett várnia kellet volna, biztos hipperaktív"
Szóval nyugi, mindent fogsz tudni ösztönből!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!