Adnád-e a kisfiadnak a Leonárdó nevet ha a vezetéknév is L betűvel kezdődik?
Figyelt kérdés
Leonardo mint ahogy Leonardo da Vinci2013. dec. 2. 20:38
11/18 anonim válasza:
Csak egy igénytelen, büdös cigány férfit ismerek, akit így hívnak. Biztos őt is da Vinciről akarták elnevezni anno. :D
A Lénárd viszont jó!
12/18 anonim válasza:
Leonardo - ha félig olasz lenne, akkor talán igen. De ahogyan előttem is írták, annyi más szép L kezdőbetűs keresztnév van. Pl. Lehel, Lukács...
13/18 anonim válasza:
Nekem tetszik a Leonárdó bár a Leonárd lehet jobb egy picivel. Szerintem szépen is hangozhat egy L betűs családnévvel, de rosszul is. Ez függ a családnév hosszától, magánhangzó tartalmától, mássalhangzóktól.
De mivel a Leonárdó elég sok féle magánhangzót tartalmaz nem hiszem hogy gond lehetne.
Szerintem adjátok bátran.
Én egyébként kedvelem da Vincit és di Capriót is :)
Nekem az Albert név tetszik, Einstein után adnám! Szerintem csak büszke lehetne rá majd a fiam!
14/18 A kérdező kommentje:
A dolog érdekessége, hogy a férjem rettentően hasonlít Leonardo Dicaprio-ra, és szeretjük mindketten a filmjeit.
2013. dec. 4. 21:39
15/18 anonim válasza:
És mi van, ha ő nem lesz sem jóképű, sem tehetséges? (Vagy ha Albert nem lesz túl okos?) Persze legyen az, de benne van a pakliban, hogy egy ismert vagy beszélő név teher is lehet.
16/18 anonim válasza:
Ha fiunk lett volna, Leonárd lett volna. Nagyon szép névnek tartom minden változatát, lágy hangzású és mégis fiús, olyan lovagias :-) név. Külföldön sem törik bele senki nyelve, mivel ebben a formában több országban is elterjedt név. Nekünk ez is szempont volt, mert sosem tudni, hol szeretne majd élni a gyerekünk, ha felnő. Leonardo-t nem választanék, mert az furcsán hangzik egy magyar vezetéknév mellé, hacsak nem olasz a vezetéknév ;-) A Leonárd-ot egyébként lehet Leó-nak becézni, az pedig egyszerűen cuki a kisfiúnak, a felnőtt férfinak pedig jópofa és karakteres név egyszerre. L kezdőbetűjű vezetéknév szerintem nem akadály, sőt.
17/18 anonim válasza:
nekem tetszenek a ritka nevek nagyon,szerintem lehetne! melyik nevet választottátok? ezt?
18/18 anonim válasza:
Érdekel a férjed...:D
Jó név a Leonardo de mindenki a színészre asszociálna róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!