S. O. S! Vettem ma egy babakocsit, amit még ma vissza is vittem, de nem akarják a pénzt visszaadni! Azt mondtak, nem kötelesek. Mit tegyek?!
Figyelt kérdés
2013. nov. 26. 17:44
12/22 anonim válasza:
Nem köteles visszavenni, csak akkor ha minőségi hibás.
Fogyasztóvédelem pedig évek óta nem kötelezheti cserére, max javasolhatja.
Előtte kellett volna gondolkodni, hogy befér-e a liftbe és kipróbálni boltban, hogy milyen a súlya.
Mivel használtad már, ezért a cserélni sem fogja.
Utána kinek adjon el egy használt kocsit?
13/22 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek, de nem igazan nevezném azt a két métert használatnak, amíg eltoltam a lépcsőtol a liftig. Azon kívül, hogy a hátsó kerék kioldojanak a takaró burkolata leesett ezalatt a 2 méter alatt,semmi baja a kocsinak. A boltban megemeltem, hogy megnézzem a súlyát, de azért más megemelni és más felcipelni egy emeletnyi lépcsőn, amit nem tudok kikerulni, mert csak így jutok el a liftig. Egyébként a forgalmazó oldalán 13 kilónak van feltűntetve, de gondolom (mostmar), hogy az csak a vázra vonatkozik. Ugyanis 20-25 kilót naponta viszek fel-le a lépcsőn. Azon gondolkodom, hogy talán nem érezném, ilyen nehéznek szülés után... Most vagyok a 9. hónapban. A neten nézegettem még 1-2 hasonló kocsi súlyát és eddig ez a "legkönnyebb"... De akkor is itt motoszkál a fejemben, hogy az a kis műanyag 2 méter után leesett... mi várható így később?
2013. nov. 26. 23:01
14/22 A kérdező kommentje:
Azért hagytam ott, hogy ne abból legyen a probléma, hogy hasznalom. Csak az átvételről van egy papírom, holnap dől el mi lesz. Ezért szerettem volna felkészültebben odamenni, mint ahogy ma tettem..
Telefonról írok, bocsi a hibákért.
2013. nov. 26. 23:08
15/22 A kérdező kommentje:
Nekem most minden vélasz segítség! Kérlek írjatok még!
2013. nov. 26. 23:16
16/22 anonim válasza:
Határozottság, ez a kulcsszó. Mondd meg, hogy rendben, ha nem adják vissza a pénzed, cseréljék ki másikra. Esetleg ha tudod, vidd magaddal a párod is. Ha ez sem, akkor közölheted, hogy rendben, felkeresed a fogyasztóvédelmet és szeretnéd elkérni a panaszkönyvet. Ne nyálaskodj, kedveskedj, légy határozott. A műanyagról meg csak annyit, hogy már csak amiatt is kötelesek lennének cserélni.
17/22 anonim válasza:
A fogyasztóvédelmet megemlíted már nem lesznek ilyenek.Attól mindenki tart.
18/22 anonim válasza:
Hiába emlegeti a fogyasztóvédelmet, mert nincs igaza és ezt a boltban is tudják. Azért, mert a Kérdező nem gondolta át a vásárlást a fogyasztóvédelem a kisujját sem fogja mozdítani. Ott dolgoztam, tudom. Sajnos így jártál, próbáld megoldani hogy tudd használni vagy add el és máskor nagyobb odafigyeléssel vásárolj.
19/22 anonim válasza:
Régebben tartottak a fogyasztóvédelemtől, de most már nem.
A kérdező volt felelőtlen
20/22 A kérdező kommentje:
Ha a minőseget kifogásolnám, akkor visszakaphatom a pénzt, utána olvastam, mivel cserét nem tudnak biztosítani ez tuti, ez az egy volt belőle. Vagy ha a félretájékoztatást hangsúlyoznám, akkor is, ugyanis nem 13 kiló a kocsi... 150000 Ft-ról van szó, tehát azért nem mindegy. Val.szeg épp ezért nem mindegy a boltnak sem. Ma kerestem a főnököt 2x is, nem értem el. Ő pedig mára igérte a hívást. Ja és a békés megoldásra mindkét félnek törekednie kell, ami azért bennem megvan, mert kértem, még tegnap, hogy nézzen körül, hátha tud számomra használhatóbb babakocsit beszerezni. Azért az összeg miatt nehéz csak úgy benyelni a dolgot, Azt is felajánlottam, hogy a 10%-át otthagyom "kárpótlásnak"... Szóval szerintem elég emberien állok a lehetséges megoldások felé.
2013. nov. 27. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!