Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák, titeket is letörnek...

Kismamák, titeket is letörnek a "károgó", negatív élményeiket rátok zúdító ismerősök?

Figyelt kérdés
Olyan boldogan várjuk a babánkat, tervezgetünk, álmodozunk, hogy milyen lesz, és nagyon sokan, akiknek mesélem, hogy mikkel készülődök, miket vettem rögtön valami negatív dolgot fűz hozzá. Pl. hogy úgysem úgy lesz, úgyse fogja használni, úgyis el fogom hagyni magam, úgyse lesz elég annyi ruha, úgyse fog a kiságyba aludni a baba, úgyis naponta mosni fogok és a többi.
2013. nov. 26. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de én sem zúditom rájuk a cukormázas elképzeléseimet - ami adott esetben ellenszenvet és az általad leírt viselkedést válthatja ki.
2013. nov. 26. 14:44
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
sok az okos...nekem azt mondták, hogy BIZTOS hogy nem fogok tudni szoptatni, mert kicsi a mellem...8 hónapos a fiam, anyatejes baba, és mellette még kórházba is vittem tejet...azt is mondták, hogy majd jönnek segíteni, mert biztos semmit nem tudok majd csinálni...császáros voltam, és már aznap, mikor hazajöttünk, mostam, takarítottam, stb... Mondták, hogy majd biztos én is üvöltök a fájdalomtól a vajúdás alatt, nem szégyelltem volna, de egy szavam sem volt, pedig 30 órát vajúdtam, és nagyon erős görcseim voltak. szarni le mindenkit! te tudod a legjobban!
2013. nov. 26. 14:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam 2-es, hogy nem egyedi eset. :) Egyébként semmi cukormázas elképzeléssel nem traktálok senkit, csak ha érdeklődnek elmesélem, hogy pl. összeraktuk a babaágyat, kimostam/vasaltam a ruhákat, elmesélem hogy rendeztük be a szobát, megvettük ezt-azt-amazt.
2013. nov. 26. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Szóval egy udvariassági kérdésre fél órás információdömpinggel válaszolsz. Hányadik hétben vagy? Mert ha az elején, akkor még megmosolyogtató lehet a nagy készülődés.
2013. nov. 26. 15:57
 5/7 A kérdező kommentje:
34 hetes vagyok, nem mondok monológokat...szerintem 10 mondat még belefér...
2013. nov. 26. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én egy 2 éves kisfiú anyukája vagyok, a családban most van több kismama is, és amikor előjönnek az aranyos, ámde igen naív elképzeléseikkel, akkor bizony el szoktam mondani nekik, hogy hogy működik ez a valóságban. Pl. amikor elmondják, hogy ők bizony a kezdetektől kiságyba szoktatják a babát, akkor elmondom, hogy nálunk is ez volt az elv, de a baba felülírta a dolgokat :) Eddig nem is gondoltam volna, hogy ez bántja őket, én tényleg csak jó szándékból mondom el ezeket a dolgokat, hogy ne érje őket hidegzuhanyként, amikor rájönnek, hogy a valóságban nem mindig úgy mennek a dolgok, mint a rózsaszín ködös álmodozásban. De akkor mostantól inkább befogom, tényleg eszembe sem jutott, hogy ez gond lehet, majd rájönnek maguktól :)
2013. nov. 27. 06:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Abszolút egyet értek a 6. válaszolóval...annyi a különbség,hogy nekem 3 gyerekem van,a legkisebb 14 hónapos lesz.Na,ha valaki,akkor Ő felülírt mindent!Pedig-minden szerénytelenség nélkül állíthatom-valamennyi tapasztalatom már van gyereknevelés ügyben.Szerintem nem rosszból mondják,hanem tapasztalatból.Különben én kifejezetten vigyáztam/vigyázok,hogy ne áradozzak az álmaimról,elképzeléseimről,mert attól,hogy nekem minden gondolatom a gyerekek körül forog,attól még másoké nem.Fogadd meg ezt a tanácsot,sok bosszúságtól,sértődéstől kíméled meg magad a jövőben!Boldog babavárást,könnyű szülést!
2013. nov. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!