Akinek 7 évesen ment iskolába a gyermeke 6 helyett, érzi valamilyen negatív következményét?
Én kifejezetten örülök, hogy a lányom szeptemberben még épp nem tölti a 6-ot, így +1 évet marad oviban.
Én is így voltam vele gyerekként, semmiről nem maradtam le, egy 7 éves iskolaérettebb, mint egy 6.
Mi így voltunk, és én nagyon nem akartam, hogy maradjon még egy évet a lányom csak azért, mert júliusban született. Nagyon okos, érdeklődő, ügyes gyerek volt -és most is :). Anyukám óvónő volt, ő beszélt rá, hogy ne csináljak belőle "ügyet" az oviban; mondván, ők már nem azt mondják ilyenkor, hogy a gyerek évvesztes, hanem évnyertes...
És valóban! Ajándék volt ez a gyereknek; nyert 1 évet, amikor még kötöttségektől, kötelezettségektől mentesen élhette a mindennapjait.
Nagyon örülök, hogy végül így alakult!
Szia! Gyakorlott tanító vagyok...Látszik a különbség első osztályban ki 6 éves, ki 7. Aki 6 éves, sokkal nehezebben ül a helyén, nehezebben megy az írás-olvasás, hang felismerés.
Persze ez nem minden gyerekre igaz, de a többségre sajnos igen.
Tanul még eleget az a gyerek, jó az az 1 év plusz játék.
Hát, én bánom, hogy csak 7 évesen kezdtem a sulit. Évvesztes vagyok, és nyelvi előkészítős suliba mentem, így csak 20 évesen fogok érettségizni. Ha 6 évesen kezdhettem volna, és nem nyek-es osztályba mentem volna, már a kezembe lenne az érettségi, és mehetnék fősulira. Mindegy, ezt hozta az élet. :)
Egyébként már 5 évesen olvastam, 6 évesen már folyékonyan ment. Tehát nem lett volna hátrtányom, csak a szüleim így látták jónak. Szerintem hiba volt.
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!