Első babámat várom. érdemes mellszívót venni? (kézire gondolok)
Még nem tudom lesz-e tejem és azt sem,hogy kézzel fejni vagy mellszívóval,ha már lesz tej?
Tehát arra lennék kíváncsi,hogy ha nem veszek mellszívót,kézzel is ugyanúgy lehet boldogulni fejést illetően?
Nekem nagyon hasznos volt a kézi mellszívó. Aznap este, amikor hazajöttünk a kórházból, belövellt a tej. Borzasztóan csomós lett a mellem, feszült, alig tudtam kimasszírozni, nagyon fájt. Ha akkor nem kapunk kölcsön S.O.S.-ben egy mellszívót, nem tudom, hogy vészelem át az éjszakát. Kézzel alig pár cseppet tudtam csak kifejni.
Szóval nekem akkor nagyon jól jött, és a későbbiekben is remekül hasznosítottam.
Második babánál biztosan veszek, hogy ne kelljen kölcsönkérni, mert ez mondjuk késő este vagy az éjszaka közepén nem feltétlenül megoldható. Én sosem tudtam kézzel fejni (bár lehet, hogy a technikám nem volt jó, nem tudom, na meg a kezem is hamar elfáradt).
Persze, lehet kézzel is boldogulni, első gyereknél is kellett már a kórházban fejnem, ott kézzel csináltam, de otthon már mellszívóval. Második gyerkőcnél már vittem a kórházba a kézi mellszívót.
A kézi és a mellszívós fejést is meg kell tanulni, nem megy olyan egyszerűen, ahogy elképzeli az ember. (Nekem nagyon satnya, befelé forduló mellbimbóim vannak, az egyikre a kórházi időszakban rá sem tudtam tenni a babámat, ezért kézzel fejtem, de így is annyira megtelt, hogy szó szerint belilult és megduzzadt, hogy már nem tudtam kézzel fejni. Aztán mellszívóval hiába próbáltam úgy sem jött. Szerencsére rögtön aznap kijött a védőnő ahogy hazajöttünk a kórházból, ő leült velem és mondta, hogy nem szabad egyből feladni. Percek teltek el, mire végre kicsordult a tej. Aztán annyi tejem lett, hogy 15 hónapon át egymásnak adták a kilincset a tejtestvérek szülei, volt, hogy egyszerre hárman hordták.
Szerintem tedd félre az árát, de lehetséges, hogy nem lesz szükséged rá. Ez majd út közben kiderül.
Nekem kézi Avent van, esküszöm, gyűlölöm. Kis mennyiségeket, és nagy küzdelem árán tudtam csak fejni vele. Egyszerűen nem jött ki vele a tej. Kézzel 3-szor annyit sikerült, és legalább nem fájt a végén a mellem.
4-es válaszoló vagyok.
Én is Avent kézivel fejtem, nekem nagyon bevált, én meg voltam vele elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!