Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves koráig hitte, hogy...

Hány éves koráig hitte, hogy a Mikulás létezik, és a Jézuska hozza az ajándékot?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 14:30
1 2
 11/16 amoza válasza:
92%
Talán 3-4 éves koromig hittem, most így 60 évesen már tudom!
2013. nov. 25. 13:19
 12/16 Domcy99 válasza:
65%
Én kb onnantól hogy beszélni tudtam, tudtam hogy a szüleim hozzák az ajándékokat, de például az unokatestvérem 12 éves koráig komolyan hitt mindenben.
2013. nov. 25. 19:51
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

Én nem emlékszem,mikor jöttem rá,hogy nem a mikulás rejti a cipőbe a csomagot,de arra nagyon emlékszem,mikor lehettem vagy 6-7 éves,és a kis asztalon rajzolgattam,sárga fény volt a szobában,egyszer csak a nővérem(öt évvel idősebb),megfogta a kezem,és azt mondta,gyere,menjünk be a szobánkba,szerintem nemsoká jön a Mikulás,nehogy meglássuk...ez nagyon kedves emlék,pedig bizonyára a szüleim szóltak neki,hogy "távolítson" el a kritikus helyről :D

A kislányom két éves,Neki azt mondjuk,hogy Mikulás hozza a csomagot,de karácsonykor egymást ajándékozzuk..kiváncsi vagyok,hány éves korában akar majd először ő is valamivel kedveskedni karácsonykor talán 2-3 év múlva?...

2013. nov. 26. 14:33
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. :) Azért merült fel bennem a kérdés,mert a lánykám már "nagy" 5,5 éves,így gondolom lassan már rájön,vagy megtudja mástól,hogy mi ajándékozunk.Pedig olyan jó látni,hogy izgatottan várja.Remélem cinkosunk lesz abban,hogy a kistesója (1,5 éves) legalább addig higgyen majd benne ameddig ő
2013. nov. 26. 14:37
 15/16 anonim válasza:
70%

Azért ahol a gyerek 10 évesen tudja meg az igazságot, ott már valahol gondok vannak. Nem játékokként kell a gyerekekre tekinteni, akiken kamaszkorukig jót szórakozunk, aztán meg nem bírunk velük a lázadókorszakban, pont emiatt.

Én már 5 évesen tudtam az igazat és a szüleim le is ültek velem erről beszélni. Külön kiemelték, hogy az óvodában ne mondjam el a társaimnak, hogy ne rontsam el az örömüket és ezt be is tartottam. Ettől függetlenül megvolt az ajándékozás varázsa és még évekig próbáltam meglesni a húsvéti nyuszit, pedig már tudtam, hogy nem létezik. Az egészet játéknak fogtam fel és örülök, hogy nem kellett traumaként megélnem.

2013. nov. 26. 14:51
 16/16 KovA1963 ***** válasza:
92%

Én úgy 8 éves korig.

Aztán úgy 20 évig nem hittem mert aszittem kinőttem belőle.

De most már tudom: Mikulás létezik, az ajándékot pedig Jézuska hozza.

2013. dec. 3. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!