Hány éves koráig hitte, hogy a Mikulás létezik, és a Jézuska hozza az ajándékot?
Én nem emlékszem,mikor jöttem rá,hogy nem a mikulás rejti a cipőbe a csomagot,de arra nagyon emlékszem,mikor lehettem vagy 6-7 éves,és a kis asztalon rajzolgattam,sárga fény volt a szobában,egyszer csak a nővérem(öt évvel idősebb),megfogta a kezem,és azt mondta,gyere,menjünk be a szobánkba,szerintem nemsoká jön a Mikulás,nehogy meglássuk...ez nagyon kedves emlék,pedig bizonyára a szüleim szóltak neki,hogy "távolítson" el a kritikus helyről :D
A kislányom két éves,Neki azt mondjuk,hogy Mikulás hozza a csomagot,de karácsonykor egymást ajándékozzuk..kiváncsi vagyok,hány éves korában akar majd először ő is valamivel kedveskedni karácsonykor talán 2-3 év múlva?...
Azért ahol a gyerek 10 évesen tudja meg az igazságot, ott már valahol gondok vannak. Nem játékokként kell a gyerekekre tekinteni, akiken kamaszkorukig jót szórakozunk, aztán meg nem bírunk velük a lázadókorszakban, pont emiatt.
Én már 5 évesen tudtam az igazat és a szüleim le is ültek velem erről beszélni. Külön kiemelték, hogy az óvodában ne mondjam el a társaimnak, hogy ne rontsam el az örömüket és ezt be is tartottam. Ettől függetlenül megvolt az ajándékozás varázsa és még évekig próbáltam meglesni a húsvéti nyuszit, pedig már tudtam, hogy nem létezik. Az egészet játéknak fogtam fel és örülök, hogy nem kellett traumaként megélnem.
Én úgy 8 éves korig.
Aztán úgy 20 évig nem hittem mert aszittem kinőttem belőle.
De most már tudom: Mikulás létezik, az ajándékot pedig Jézuska hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!