Ha apuka többet dolgozik, akkor neki semmit sem kell csinálnia otthon?
Anyuka is dolgozik, csak ő 8 órában, apuka meg 10-12-ben + fusizik.
Végül is logikus, hogy aki többet van otthon, az csinálja az otthoni teendőket, csak ez így nagyon-nagyon egyoldalú mindkét félnek.
Az apa rengeteget dolgozik, így teljesen jogos, hogy ő hazaérve pihenni szeretne, de ugye az anya is dolgozik, mellette ő hordja a gyerekeket oviba/suliba, ő intézi a hivatalos ügyeket, ő hordja orvoshoz a gyerekeket, na meg ott a főzés, mosás, takarítás stb és persze ő is szeretne otthon lazítani.
Szerintetek egy ilyen helyzetben mi lenne az a megoldás, ami mindenkinek jó lenne? Amiben apukának jutna pihenés, anyuka viszont nem érezné háztartási alkalmazottnak magát :)
Köszi!
Ja, amíg itthon voltam a gyerekekkel, neki sem kellett semmit csinálnia, mert tök természetes volt, hogy mindent megcsináltam.
Persze akkor is utáltam sokszor az egészet, de pofám nem lett volna őt ugráltatni munka után, amikor egész nap itthon voltam és bőven volt időm mindenre.
Hétköznap tök kényelmesen megcsináltam minden, főztem, takarítottam, foglalkoztam a gyerekekkel, elintéztem minden ügyet, így a hétvége csak a miénk volt, ahol a pihenés és a kikapcsolódás volt a program, ha nem dolgozott. Éjszaka mindig én keltem a gyerekekhez, hogy ő tudjon pihenni stb.
Na de már 2 éve én is dolgozom és ezek, amiket az előbb felsoroltam, ugyanúgy megmaradtak nekem, csak mellé még ott van a főállású munkám is.
Érthető, amit írok? :)
Utolsó vagyok am nekem is 12 órában dolgozik a férjem.
De egy dolgot nem értek. Lehet hülyének néztek ezért, de akkor is leírom.
Most tegyük fel a férj dolgozik 8 órába hazamegy és letelt neki pihenhet. Na most az anyuka tegyük fel dolgozik ő is 8 órába hazamegy és kezdi a házimunkát, főzést, gyerekek ellátását stb ahogy azt kell. Kérdezem én, miért jár a férjnek munka után csak a pihenés? Egy dolgozó anyukának sosincs az h na letelt és csak pihenek! Mindig készenlétben kell állnia mert a férjet csak nem ugraszthatom mert ő dolgozik. Remélem érted mire gondolok. Nekem ezért furcsa ez. Tekintettel kell lenni a másik iránt és segíteni ha tudom nem pedig csak robotolni.
Az en ferjem csak 8 oraban dolgozott muszakban, megsem vegzett hazimunkat. Orulj hogy birja ezt a nyomast, hajtast es imadkozz, hogy ne menjen ra az egeszsege, mert akkor feleslehesen epiti az alapokat...
Jobb ha ladsitotok es boldogan eltek .
Ha telik a takarítónőre-(szerintem akkor telik)-felveszek egyet és tudok lazítani.Ha nem, vagy nem akarom mert mit szólnak hozzá akkor elvégzem a munkát, házimunkát stb és nem sírok...
Igen annak kell mindent csinálnia aki kevesebbet dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!