Unokatesóknak ugyanaz a név majdnem?
Beszélgettünk ma tesómmal, és kiderült, hogy ő is azt a nevet nézte ki, mint én, csak ő az önállósult becéző alakját. Pl. én Emília, ő Lia.
Gáz lenne? Messze állunk bőven még amúgy ezektől a dolgoktól, csak érdekel kívülállók véleménye :) :D
Én Mária vagyok, és két unokatestvéremnek is ez a neve. Mindhármunkat máshogyan becézik.
Csak ama akar mindenki külön (és sokszor hülye) nevet adni a gyerekének.
Jogos!
Köszi a válaszokat!
Ha majd annak idején így csináljuk és bármi megütközik rajta szerintem nem fog érdekelni :)
Nekem a Lia névről még véletlenül sem jut eszembe az Emília, szóval szerintem nem gáz.
Anyukám járt így velem, és uncsitesómmal. Ő egy évvel fiatalabb mint én, és ugyan azt a nevet viseli, amit én is (vezetéknév is ugyan az). Anyukám kicsit ki volt akadva, hogy nem bírtak valami más nevet találni, de az anyukája szerint, neki annyira megtetszett anyu névválasztása (vagyis az enyém), hogy ő is ezt adta a lányának. Uncsitesómmal elég sok problémánk volt emiatt fiatal korunkban, főleg, hogy itt lakott 2 utcányira, ugyan az a suli, stb. Mostmár mindketten férjnél vagyunk, messze lakunk egymástól, mára már más a helyzet.
Az Emília, meg a Lia csak példa volt, akkor mondok olyat, hogy:
Eleonóra és mondjuk a Nóra, vagy a Leonóra. Vagy mondjuk minthogy az Ella önállósult az -ella végződésű nevekből, mint a Gabriella, Petronella mit tudom én. Szóval ennyire hasonlít.
Az Eleonóra - Nóra hasonlat a legjobb talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!