Adnátok ilyen nevet ahol a vezetéknév utolsó betűje ugyanaz mint az utónév elsője, pl. Polák Kitti, Balog Gerda?
Figyelt kérdés
2012. dec. 30. 18:07
1/8 anonim válasza:
Nekem apáék úgy választottak nevet, az öcsémnek, hogy ne legyen úgy ahogy leírtad.
Mert szerintük egybeolvad a név, és nem jó a hangzása.
Szerintem sem valami jó, valóban összeolvad.
2/8 A kérdező kommentje:
de ha mondjuk csak az az utónév tetszik legjobban akkor mennyire zavaró?
2012. dec. 30. 18:12
3/8 anonim válasza:
Most hogy így mondod, elgondolkoztam és nekem is ilyen nevem van,tán még igazán fel sem tűnt, még sosem éreztem, hogy zavaró lenne,vagy bármi gondom adódott volna ebből.Nekem "r" betűk találkoznak.
4/8 A kérdező kommentje:
Igen amúgy olyan ismerősöm is van aki R R tehát r végű és Rita.
2012. dec. 30. 18:20
5/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem tűnt fel, hogy egybeolvad a két név addig, amíg ezt itt nem olvastam. Tehát adnám a nevet. Ha nem ebbe, akkor másba fognak belekötni az emberek, ahogy szokták mostanában.
6/8 anonim válasza:
Valóban nem hangzik túl jól, ha lehet elkerülném, de ha annyira tetszene az adott keresztnév,
akkor nem érdekelne.
Az én nevem is ilyen, két "i" betű találkozik.
Időnként félreértik*, visszakérdeznek... de nem olyan gyakran, hogy ne lenne kibírható.
*ha túl gyorsan mondom, akkor a vezetéknév végén nem hallják ki az i betűt
7/8 anonim válasza:
Nekem is hasonló nevem van. A-ra végződik és a-val kezdődik. Soha nem éreztem hátrányát és kimondva sem hangzik rosszul.
8/8 anonim válasza:
Semmiképp sem. De meg is kínlódtunk a névadással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!