Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Zsófia tucatnévnek számít?

A Zsófia tucatnévnek számít?

Figyelt kérdés
Annyira szeretem ezt a nevet, tudom, hogy elég felkapott mostanában. Próbáltunk mást keresni, de valahogy mindig visszatérünk, hogy mégiscsak ez volna jó. De azt sem szeretném ha az oviban, suliban három Zsófi lenne. Szerintetek?
2013. nov. 8. 09:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
igen....nagyon felkapott lett,sanszos ,hogy lesz még 2-3 oviban
2013. nov. 8. 09:46
 2/13 anonim ***** válasza:
2013. nov. 8. 09:47
 3/13 anonim ***** válasza:

Népszerű a lista szerint, igen.

A mi kisfiúnk is népszerű nevet kap, de engem nem érdekel, menniy van belőle oviban, iskolában. Az egy korszak, időszak, ő meg az életét éli le ezzel a névvel. Nem különösebben mozgat meg, hogy mások mit választanak és mit gondolnak. Ha szép név, tetszik és jól hangzik a vezetéknévvel, akkor azt választjuk. Hosszú ahhoz az élet, hogy olyan névvel élje le, ami kevésbé szép, de legalább ritka, csak azért, hogy ne legyen belőle még egy az oviban...

2013. nov. 8. 09:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Elég sok kisgyerek van a közelemben, ezáltal ismerem az ovis, sulis társaikat is legalább névről és Zsófia nincs egy sem. Az én korosztályomban (20-25 év) nagyon sokat ismerek, de kicsit nem. Egy kislány van, de neki is csak második neve.
2013. nov. 8. 10:04
 5/13 anonim ***** válasza:

Pici 5 évalatti Zsófit én egyet ismerek csak 17-25 év közöttieket rengeteget. Szerintem már nem annyira felkapott név, de azért nem számít ritkának sem.

Amúgy az sem mérvadó, hogy mennyire gyakori a név, ha pont az ő csoportjában osztályában nincs belőle. Például az egyetemi kollégiumban 9-en laktunk együtt. Ebből volt 2 Helena és két Lívia, pedig egyik sem az a gyakori név.

2013. nov. 8. 10:26
 6/13 anonim ***** válasza:

A Zsófi név 20 évvel ezelőtt is népszerű volt, az unokatesómat is így hívják.

Amúgy ha ennyire tetszik és ilyen biztos vagy ebben a névben, akkor ne foglalkozz vele hogy tucatnév, legalább nem fogod megbánni később.

Nekem a Vivien tetszik, pedig tudom hogy régóta tucatnév, mondjuk mostanában már kicsit leáldozott, átvették a helyét a Hannák meg Zoék.

2013. nov. 8. 12:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Lányom 5 éves, ovis csoportjában egy sincs. Viszont körülöttem biztos, hogy van vagy 5 kislány, akinek ez a neve.
2013. nov. 8. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Igennem is értem miért engem a hideg is kiráz tőle
2013. nov. 8. 14:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom 3 éves és Zsófia.Az oviban ha jól tudom ő az egyetlen és itt a faluban sem tudok róla,hogy lenne Zsófia nevű,kislányommal kb egyidős gyerek.
2013. nov. 8. 14:40
 10/13 A kérdező kommentje:

8-as! Engem meg a te fajtádtól ráz ki a hideg! Ezt most muszáj volt ugye ide írnod? Inkább lapoztál volna...

És nem az volt a kérdés, hogy neked tetszik-e!

A többieknek nagyon köszönöm, akik értelmesen tudtak válaszolni!

2013. nov. 8. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!