A Zsófia tucatnévnek számít?
Népszerű a lista szerint, igen.
A mi kisfiúnk is népszerű nevet kap, de engem nem érdekel, menniy van belőle oviban, iskolában. Az egy korszak, időszak, ő meg az életét éli le ezzel a névvel. Nem különösebben mozgat meg, hogy mások mit választanak és mit gondolnak. Ha szép név, tetszik és jól hangzik a vezetéknévvel, akkor azt választjuk. Hosszú ahhoz az élet, hogy olyan névvel élje le, ami kevésbé szép, de legalább ritka, csak azért, hogy ne legyen belőle még egy az oviban...
Pici 5 évalatti Zsófit én egyet ismerek csak 17-25 év közöttieket rengeteget. Szerintem már nem annyira felkapott név, de azért nem számít ritkának sem.
Amúgy az sem mérvadó, hogy mennyire gyakori a név, ha pont az ő csoportjában osztályában nincs belőle. Például az egyetemi kollégiumban 9-en laktunk együtt. Ebből volt 2 Helena és két Lívia, pedig egyik sem az a gyakori név.
A Zsófi név 20 évvel ezelőtt is népszerű volt, az unokatesómat is így hívják.
Amúgy ha ennyire tetszik és ilyen biztos vagy ebben a névben, akkor ne foglalkozz vele hogy tucatnév, legalább nem fogod megbánni később.
Nekem a Vivien tetszik, pedig tudom hogy régóta tucatnév, mondjuk mostanában már kicsit leáldozott, átvették a helyét a Hannák meg Zoék.
8-as! Engem meg a te fajtádtól ráz ki a hideg! Ezt most muszáj volt ugye ide írnod? Inkább lapoztál volna...
És nem az volt a kérdés, hogy neked tetszik-e!
A többieknek nagyon köszönöm, akik értelmesen tudtak válaszolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!