Ha az egyik gyermeked különleges nevet visel, akkor a másiknak is hasonló nevet adsz?
Igen, a babámnak magyar neve van, a testvérének is (ha lesz) magyar neve lesz. Ehhez nagyon ragaszkodom.
Bár sosem gondolkodtam ezen, de fura lenne egy Krisztofer-Erzsébet testvérpár :)
Van egy kisfiam, Botond a neve.
Apának nagyon tetszik a Szilveszter, de szerintem a két név együtt nem oké!
Igen, szerintem jó, ha hasonlóak.
Én is a magyar nevekre szavazok, szeretem az egyszerűbb, de szép, tiszta csengésű neveket.
hát, szerintem menne a Botond a Szilveszterrel, mindkettőt szépen, magyarul ejted ki, magyar nevek. Nekem például a Botond-Kevin párosítás nem tetszik, vagy írtam egyszer régebben egy kérdéshez, hogy az Efraim sem megy szerintem a Dominikkal.
Azt nem tudom, a második gyereknek mi lenne a neve, az elsőt Sebestyénnek fogják hívni, de lányoknál például nem adnék mindegyiknek virágnevet vagy ilyesmi. Az a lényeg, hogy tetszedjen, de mi alapból olyan szülők vagyunk, akik egyik végletet sem szeretik (például a Koppány-féle ősmagyar nevek és a Noel-féle újmodern nevek sem mennek nálunk). Én inkább arra hajtok, hogy ritka, de magyar neve legyen a gyereknek, és hosszabb, mert a vezetéknevünk rövid. A Sebestyénem mellé például el tudnék még képzelni Krisztiánt, Benjámint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!