Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy mindenki...

Mért van az, hogy mindenki megmagyaráz mindent, hogy viseljem magamat, mit gondoljak a dolgokról.?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom már az agyamra megy a családom és nem tudom,hogy mondjam meg nekik ,hogy ne legyen harag,hogy ne szóljanak bele az életembe.Egyszerűen megmagyarázza az apám is,hogy az orvosnak nincs igaza,ha magas vérnyomást állapít meg,meg hülyeség a diéta stb...meg ha én mondom,hogy front érzékeny a baba-na az is egy hülyeség..szóval ő mindent tud alapon kioktat és képesek vagyunk össze veszni.Ma már azt éreztem a tesóm is ő pártját fogja ,pedig lövése sincs az egészhez.Mikor meg beszólok,hogy ahgyjanak már ,mert ez az én testem ,én gyerekem akkor ki vannak bukva,hogy mondhatok ilyet.Persze mi mindent megadunk a kis magzatunknak-de ezt ők nem látják-200kmrelaknak de mindd okosabb tőlünk.Semmijen anygai függés nincs se segítség,nincs is szükség rá,mégis úgy érzem lelkileg,hogy egyszerűen függésben tartanak,pedig nemkéne.Mindig mindent benyelek tőlük pedig egy csomószor megbántanak.A férjemet ugy kell megkérni ne bántsa meg őket,mert én nem akarom megbántani őket és ő meg nem érti mért védem őket,mert ők is megbánanak és nem veszik észre magukat.de én ilyen vagyok inkábblenyelem,de nem szeretek fájdalmat okozni,viszont nagyon nehéz már ezt a terhet is ciplni és nem tudom,hogy kezeljem.Már előre félek a dolgoktól,hogy egy hét mulva császároznak és mi lesz..minden meg lesz magyarázva mit hogyan csináljak...ti mit csinálnátok?És nem én vagyok sztem érzékenyebb,mert a baba előtt is ez ment csak most már nekem nyűgösebb,hogy saját családom van mégsem érzem azt ,hogy az enyém mert irányítani akarnak...és kritizálnak..nem is tudom már ,hogy mondjam el..
2008. júl. 8. 23:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok én is, de talán nekem könnyebb, mert azért én időnként odamondom a tutifrankót, és nem terhel így le annyira a dolog. Fél éves a kiskányom, persze mindenkinek van, és volt is ötlete, hogy mit csinálhatnék jobban... Ne csak anyatejet adjak neki, hanem teáztassam, ne engedjem sírni, máskor hagyjam sírni, etessem már 4 hónaposan főzelékkel, mikor rengeteg tejem van, takarjam be, takarjam ki... Hallgattam egy darabig, aztán becsuktam a boltot. Nem érdekelnek. A legjobb tudásom szerint próbálom csinálni, és nyugodt is a lelkiismertem. Azóta nem görcsölök. Bár mindíg meghallgatok mindent a békesség kedvéért, de úgy csinálom ahogy én akarom... Persze néha mondanak jót is,és ha nem tudok valamit, rákeresek a neten... Amúgy az én picim is nagyon frontérzékeny, meg nagyon őrökmozgó... :-) A magas vérnyomásra jó ha ődafigyelsz! Nekem is volt, és -többek között- azért is lettem császáros... A babának sem jó...
2008. júl. 8. 23:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Az első dolog ami a lagfontosabb: Nyugodj meg, mert a baba is érzi a feszültséget.

Le kell a szüleiddel ülni beszélni egy nagyot (nem vitázva), és meg kell értetni velük, hogy te már kirepültél, engedjenek el (képletesen), mert neked már egy külön családod van, külön szokásokkal, önálló élettel stb...

Egy szülőnek gondolom ez nehéz, meg fura helyzet, de ez van, el kell fogadniuk, hogy már felnőttél.

Különben is az jobb lenne, ha még mindig, vagy netán egész életedben a nyakukon lógnál?

Akkor meg az lenne a baj.

Szóval egy nagy beszélgetést javasolok (ha lehet), ha nem, akkor sajnos nincs lövésem.

Sok sikert a gyermekneveléshez, és persze a szüléshez:)

És nyugi! Ez parancs!

Puszi:)

2008. júl. 8. 23:54
 3/8 anonim ***** válasza:
szia. nálunk is hasonló a helyzet. annyi különbség hogy nem az én szüleim, hanem páromé, és mi velük lakunk. hát nem könnyű. 1 hét múlva szülök, ők meg már gondolatban "fel is nevelték" a MI babánkat, mert hogy ugye az a jó ahogy ők csinálnák! Hát nem egyszerű!!!
2008. júl. 9. 06:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a legfontosabb, hogy a férjeddel legyetek egy hullámhosszon és kiálljatok egymás mellett bármilyen döntést hoz a másik. Így már könnyebb elviselni a "csapásokat" mert magabiztosabban állsz ki azért amit jónak látsz.

Ilyen típusú szülőkkel nem biztos, hogy könnyű lesz leülni szépen beszélgetni. És hatékony sem. Sajnos. Pedig ez lenne rá a megoldás. Lehet használ is úgy két hétig. Aztán kezdődik előlről. Mivel terhesség alatt és szülés után érzékenyebb voltam/vagyok én is, sokszor elég hirtelen és erőszakosan vissza"pofázok" a szüleimnek ilyen helyzetekben. Ez nem mindig jó módszer, de hatékony, mert kimondom magambol a feszültséget és nincs mi felgyűljön. Nyilván utána van lelkiismeretfurdalásom amiért így viselkedtem velük, de legközelebb szépen beszélek és próbálom kompenzálni. Az én szüleim mondjuk ennyire nem rámenősek és hagynak élni, de közbe ők is megpróbálják megmagyarázni a dolgokat, vagy rávenni, hogy ezt így, meg úgy csináljam. Viszont sokat is segítenek.

Amit még szerintem csinálhatsz az, hogy mikor valamit mondanak megmondod, hogy igen ez is jó DE te/ti másképp fogjátok csinálni mert úgy látjátok jobbank. Megmondhatod ilyenkor, hogy értsék meg ez most már a ti életetek, főleg 200 kmről nem élhetik ők helyettetek. Ha következetesen mindig elmondod nekik, hogy igenis tudod, hogy ők ezt másképp csinálnák, de te nem, hidd el lassan alábbhagynak. Az a fontos, hogy mindig szépen add tudtukra, hogy meghallgattad őket, de te másképp szeretnéd. Szerintem működik, mert nálunk is legtöbbször szokott. Odajutottunk, hogy már ilyenkor mosolyognak, hogy "te tudod, na" és abbahagyják :-)

Van olyan is, hogy már nem bírom és elsírom magam, olyankor még könnyebb kimondani mindent ami bánt, nem oda"pofázással". Ugyancsak jó módszer (tiszta akaratlanul) mert megkönnyebbülsz, és tudtukra adod, hogy írtóra zavar amit csinálnak, meg is bántanak vele. Ilyenkor azt is elmondhatod nekik, hogy milyen rossz, hogy sokszor már a hasznos tanácsaikat sem bírod meghallgatni mert mindig annyira oktató jellegű. Ez lenne egy olyan pillanat, amikor talán nyugodtan át lehet beszélni a problémákat, sérelmeket. Persze miután kisírtad magad :-)

Kitartást és ne tartsd vissza a mondandódat. Valamilyen formában mindig add tudtukra, hogy ez a te életed és úgy éled ahogy te szeretnéd.

2008. júl. 9. 07:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne bosszantsd madag.A férjednek is igaza van,és neked is.

megkell mondanod a szüleidnek,hogy kicsit fogják vissza magukat.Èn mindíg mikor megunom,megmondom a ve´leményemet.az enye´meknek is ,e´s anyósnak is.Egy darabig hallgatok,aztán....

Lényeg nyugi.ne hagyd magad irányítani,se kritizálni.

Biztosan mindent jól csináltok,e´s fogtok is.

2008. júl. 9. 08:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat csajok!

A vérnyomimmal minden okés,legalább is amikor itthon mérem jók az értékek.a dokim is az mondta,fehérköpenyes hipertóniám van.Amúgy a megbeszélés az olyan dolog,hogy évek óta beszélgetek velük,de egyszerűen mintha hülye lennék úgy bánnak velem.Komolyan mondom lassan 30vagyok ,de mikor kioktatnak úgy csinálják mintha 13lennék.Szóval igaza van annak a hozzászólónak ha el is mondom a véleményemet kb két napig tart.Anyummal nincs is semmi gond,de az apám az semmit nem hall meg.Csak fújja a magáét és persze te vagy mindig a hülye-ha később bebizonyosodik az igazam akkor ez nem így votl ennyivel elrendezi-tehát sosincsen igazam.Szerencsére a férjem teljesen átlátja ezt ,sokszor nekem kell visszafogni,mert szerintem már ki is dobná őket a lakásból,de mindig türelemre intem,hogy csak a szüleim.Pont egy hét mulva szülök és megmondta változások lesznek..és azt is kijelentette ez az ő lakása is és az ő fia születik és joga van mindenkit megkérni,hogy az ő szabályai alapján legyen jelen.Igaza van de nem tudom ezt egy szülőnek,hogy lehet finoman tálalni.Az az igazság,hogy nekem is el kell jönni lehet annak az időnak amikor bezárom a bazárt és akár mennyire rossz érzés lesz,megmondani a frankót,hogy érezzék kicsit nekem is ,hogy fáj.Csak már előre látom,hogy ez náluk nem sokat használ.A sírásról csak annyit,hogy természetesen idegkimerült vagyok ha elsírom magamat és pihennem kell stb..szval ez sem olyan lányos viselkedésnek csapódik le,hanem idegbetegnek vagyok titulálva...szval ez halott ötlet.NA majd lesz valahogy,de félek egyszer valaki nagyon megsértődik.Jah és a másik,hogy mi semmibe vagyunk nézve.elértünk sokmindent az életben-főleg,hogy önellátók vagyunk és megvan mindenünk,mégsem mi vagyunk a jó gyerekek,hanem a tesóm aki küzd az iskolával él a nyakukon stb-ő a sztár.Mi semmibe sem vagyunk nézve és ez érzékeltetve is van!Hát eóilyen az élet,de én tuti máshogy fogom csinálni az én gyerekemmel.

2008. júl. 9. 08:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem akarod őket megbántani hallgasd meg aztán ennyi. Úgyis úgy csinálsz mindent ahogy te akarsz. Nekem a húgom mindig nagyon okos volt a gyerekneveléshez, és én mindig mindent rosszul csináltam (igaz neki még nem volt akkor gyereke) Szóval csak hallgattam aztán egyszer betelt a pohár, és mondtam neki , hogy majd akkor oktasson ki ha már neki is lesz addig ne akarjon ő lenni a tapasztalt. Meg hogy biztos az ő gyereke majd be lesz vasalva a szekrénybe. :)))) Ezen ő borzasztóan megsértődött. Ha tudod minél hamarabb tisztázd velük a helyzetet, mert egyre rosszabb lesz, és végül egyszer nagyon be fog telni az a bili és abból nagy veszekedés lesz. Én is nyelős, bőgős fajta vagyok, és én sem szeretek semmiért szólni, a békesség kedvéért. Én addig húztam a dolgot, míg egy összeszólalkozás után, elsírtam magam, és olyan roham jött rám, hogy nem kaptam levegőt, csak zokogtam. Nem sok híja volt hogy elájuljak. Ja és mindezek mellé úgy kikészültem idegileg, hogy kissé pánikbeteg lettem. Mára szerencsére elmúlt. Szóval állj a sarkadra, elvégre felnőtt nő vagy, nem egy kis pisis, ha meg megsértődnek, sértődjenek,majd csak megnyugszanak. Aztán ha ritkábban jönnek ezután, hát van ilyen. Kevesebb alkalom a konfliktusra. :)) Vigyázz magadra, magatokra. Jó babázást és sok nyugalmat.
2008. júl. 9. 16:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megfogadom a segítséget és tanácsokat:)
2008. júl. 9. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!