Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utàn 1 nappal...

Szülés utàn 1 nappal elhagyhatom a korhàzat?

Figyelt kérdés

Tehàt ha megszülök,utàn néhàny oràval,vagy màsnap reggel hazamehetek a babàval együtt Magyar orszàgon?

Mert tegnap mondtam a növéremnek hogy Svàjcban igy szültem,és ö meg egyszerüen ràvàgta hogy otthon is ugy szülhetnek.Én nem hittem el,hogy otthon is van màr Ambulàns szülés,tudtommal bennt kell maradni pàr napig.De a törvények vàltozhatnak.Szoval biztos forràsbol szeretném tudni hogy otthon ez hogy müködik?

2009. nov. 16. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Másnap biztos nem mehetsz haza. A MÁV kórházban - itt szültem - minimum a 72 óra. De van ahol 4-5 napig is benntartják a mamát és a babát.
2009. nov. 16. 09:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,vàrom a többiek tapasztalatàt is.
2009. nov. 16. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Elméletileg minimum 72 órát bent kell maradni a kórházban, mert a szülés után 72 órával vesznek vért a picitől egy szűrővizsgálathoz.

Viszont én egy hónapja szültem, volt a kórházban egy 16 éves császáros lány, aki másnap hazament. Őt saját felelősségre hazaengedték, de a babát nem. Azt nem tudom, hogy azért nem engedték a babát, mert nem volt nagykorú az anyuka, vagy a babát nem lehet saját felelősségre hazavinni?

2009. nov. 16. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van, ahol én szültem ott sem lehetett. 3 nap a minimum. Aki nem marad bent 3 napig, azt rendőrökkel hozatják vissza, ugyanis a törvény szerint ők felelnek azért, ha történik a babával vagy a mamával valami ezalatt az idő alatt. Volt is egy roma kismama, aki megszökött a gyerekkel, de néhány óra múlva visszakísérték a rendőrök, innen tudom. Sőt, 3 napon túl a gyereket még bent tarthatják, ha besárgul vagy bármi gond van, saját felelősségre sem viheted haza.
2009. nov. 16. 10:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Aha értem.Akkor minimum a 72 ora.Én babàval együtt jöttem haza.Elsö nap szültem délutàn 5-kor,màsnap reggel jöttem haza.A vért is a védönö vette le,akinek kötelezö volt naponta 1 orahosszàt ott lenni velem,10 napon keresztül a hàzamban.Szoval nem védönö,hebamme(mondjàk nàlunk)Ilyen esetre gondolok otthon!
2009. nov. 16. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is szültem a MÁV-ban, és rákérdeztem. Azt mondták, saját felelősségre haza lehet menni de az oltásra vissza kell majd vinni a picit. Ilyen időben pedig nem biztos hogy jobb utaztatni, mint a kórházat kibírni, úgyhogy én ott maradtam :(

Tudtommal el lehet jönni bárhonnan, csak kell, hogy a gyerekorvos bevállalja, hogy kimegy otthonra a babát megnézni.

Szerintem kérdezd meg a választott intézményben, hogy náluk hogy működik. Nem tarthatnak bent, ha nem akarod, de biztos nem fognak örülni, már csak az utánatok kapott pénz miatt sem.

2009. nov. 16. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a MÁVban szültem 1 honapja,hazalehet menni saját felelösségre de a picit nem adják haza,én kibirtama 3 napot és egyáltalán nem éreztem hogy korházban vagyok,föleg h nem nagyon törödtek velünka növérkék csk reggel meg este találkoztunk velük,azon kivül napi egyszer a gyerekorvossal és a csecsemösökkel.
2009. nov. 16. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!