Szülés utàn 1 nappal elhagyhatom a korhàzat?
Tehàt ha megszülök,utàn néhàny oràval,vagy màsnap reggel hazamehetek a babàval együtt Magyar orszàgon?
Mert tegnap mondtam a növéremnek hogy Svàjcban igy szültem,és ö meg egyszerüen ràvàgta hogy otthon is ugy szülhetnek.Én nem hittem el,hogy otthon is van màr Ambulàns szülés,tudtommal bennt kell maradni pàr napig.De a törvények vàltozhatnak.Szoval biztos forràsbol szeretném tudni hogy otthon ez hogy müködik?
Szia!
Elméletileg minimum 72 órát bent kell maradni a kórházban, mert a szülés után 72 órával vesznek vért a picitől egy szűrővizsgálathoz.
Viszont én egy hónapja szültem, volt a kórházban egy 16 éves császáros lány, aki másnap hazament. Őt saját felelősségre hazaengedték, de a babát nem. Azt nem tudom, hogy azért nem engedték a babát, mert nem volt nagykorú az anyuka, vagy a babát nem lehet saját felelősségre hazavinni?
Én is szültem a MÁV-ban, és rákérdeztem. Azt mondták, saját felelősségre haza lehet menni de az oltásra vissza kell majd vinni a picit. Ilyen időben pedig nem biztos hogy jobb utaztatni, mint a kórházat kibírni, úgyhogy én ott maradtam :(
Tudtommal el lehet jönni bárhonnan, csak kell, hogy a gyerekorvos bevállalja, hogy kimegy otthonra a babát megnézni.
Szerintem kérdezd meg a választott intézményben, hogy náluk hogy működik. Nem tarthatnak bent, ha nem akarod, de biztos nem fognak örülni, már csak az utánatok kapott pénz miatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!