Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A védőnőre hallgassak vagy...

A védőnőre hallgassak vagy levigyem a babám az orvoshoz?

Figyelt kérdés

Nagyon hasfájós, a védőnő nem ajánl semmi, mert azt mondja, hogy majd csak 3 hónapos kora után kaphatja pl. a start optima plusz tápszer helyett az 1-eset, ami állítólag annyira nem székletfogó, akkor valami hasfájásra való por is van, amit a gyógyzsertárban készítenek, azt sem engedi még, mert hogy még nincs három hónapos. Namost, én viszont szeretnék valamit a kicsimnek, mert már rossz nézni, hogy szenved. Azt viszont nem szeretném, hogy kiderüljön a védőnő számára, hogy mégis elmentem az orvoshoz és adtam neki valamint amit az orvos ajánlott, mert akkor megharagszik és többet nem segít majd, ha már tényleg tud segíteni.

Ti mit csinálnátok?

Köszönöm a tanácsokat előre is!

7 hetes baba anyukája

2013. nov. 6. 08:37
1 2
 11/17 zabmester ***** válasza:

Szerintem is vidd el az orvoshoz. A védőnő véleménye csak EGY vélemény, a gyerekorvosnak lehet, hogy más véleménye lesz, és ő is szakember, ő is ért hozzá.

Egyébként nem értem ezt a tápszeres dolgot, a fiamnak pl. újszülött korában sima 1-es tápszert írtak fel (semmi HA, meg ilyenek), arra is az van írva, hogy újszülött kortól adható. Mondjuk én nem értek ehhez, nem tudom, hogy hasfájásra melyik a jobb, ezt majd megmondja a gyerekorvos.

Egy szó mint száz, szerintem kérdezd meg a gyerekorvostól, hogy hasfájásra mit ajánl, mert szerintem biztos fog ajánlani valamit.

2013. nov. 6. 09:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor viszont maszírozni is kell a kis pociját ..sőt még van ez a hőmérőzéses módszer is..Sosem próbáltam, de állítólag a hőmérőt óvatosan a popóba kell rakni, és óvatosan mozgatni.A végére tegyél popsikrémet..már mint a hőmérőnek! :)

Szegény kicsi..remélem hamar elmúlik neki!!!

2013. nov. 6. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Papaverin cseppre gondolsz? Nem tudom létezik-e por formátumban is, de én ezt.adtam a babámnak orvosi javaslatra 3 hónapos koráig és használt. Görcsoldó, nyugtató hatású.

Kérdezz rá a dokinal mit javasol.

2013. nov. 6. 14:08
 14/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Na, elmentünk a doktornőhöz, azonnal írt fel fájdalomcsillapító, görcsoldó port, valamint egy másikfajta tápszert, ami külön hasfájós, hasgörcsölős babáknak van. A tápszert már ki is váltottam, a port még egyelőre keverik (amúgy papaverin is van benne), az viszon majd csak este hatra lesz kész.

2013. nov. 6. 14:17
 15/17 anonim ***** válasza:
nagyszerű,remélem segíteni fog a kis picuron,jobbulást és kitartást (második voltam :) )
2013. nov. 6. 18:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Na ez jól hangzik! ;)

Jobbulást a picinek.

Mostantól pedig bármi problémád van, inkább az orvost kérdezd, a védőnőnek tessék bólogatni, aztán otthagyni!

2013. nov. 6. 20:04
 17/17 A kérdező kommentje:

Igazatok van, az orvos az tényleg orvos, a védőnő pedig csak egy "tanácsadó". Este adtam neki egy adagot a porból, amit a doktornő felírt, meg éjszaka is egyet, amikor felébredt. Én már éjszaka is láttam rajta, hogy nyugodtabb, nem jár úgy a lába, nem kalimpál velük annyira (ezt mindig hasfájáskor csinálta), és sztem sokkal nyugodtabban is alszik, most voltam bent nála és mint akit kiütöttek :-) a szó jó értelmében, gondolom így jobban is tud aludni, hogy nem bántja a pocakját semmi.

Köszi csajok a segítséget mégegyszer, remélem, hogy ez az újfajta tápszer is bejön, bár szerencsére megette tegnap.

Sok boldogságot Nektek is! És köszönöm!

2013. nov. 7. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!