Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 8 éves kislánynak helyes-e...

Egy 8 éves kislánynak helyes-e tabletet vásárolni karácsonyra? Illetve vásárolt-e már ilyen ajándékot gyerekének valaki és mik a tapasztalatok.

Figyelt kérdés

Gondolok ilyenre, hogy mennyire becsüli , használja-e .

Ront illetve javít a tanulásban, vagy semleges.

2013. nov. 5. 18:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Persze én is gondoltam arra hogy evvel nincs semmi gond ha egy 8 éves kislány táblagépet használ mert miért ne ha a határok megvannak szabva. De viszont ha belegondolok hogy mi amikor ilyen idősek voltunk akkor mi társast, könyvet illetve olyan dolgokat kaptunk aminek inkább az volt a lényege hogy a családot helyezze középpontba . Viszont ha megkapja a tabletet be vonul a szobába vagy leül az asztalhoz és kész mindenki megy amerre lát, ő meg bogarászik a gépen.
2013. nov. 5. 21:57
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Olvasom a hozzászólásokat és elvagyok képedve. Szívből gratulálok azoknak az embereknek, akik képtelenek lekötni a gyereküket egy nyomorult táblagép nélkül, 3-4 évesnek ilyeneket a kezükbe adni. Tipikus azok a szülők vagytok, akinek nincs türelme a gyerekéhez és képtelenek vagyok leülni velük játszani. rettenetesen szomorú. Ti amikor gyerekek voltatok, mit csináltatok utazás közben? (talán nézelődtetek az ablakon és láttatok is valamit? Mit csináltatok az orvosnál várakozás közben? játszottatok a többi várakozó gyerekkel? Ti a gyerekeiteknek esélyt sem adtok arra, hogy megismerjék a világot. Beledugjátok a fejüket egy nyomorult telefonba vagy táblagépbe, mert az egyszerűbb megoldást választjátok. Rettenet.

Az én 8 éves gyerekem kimegy játszani inkább, biciklizik, olvas vagy feltalálja magát a játékaival, vagy ha ráérek (igen én sem érek rá sokszor) velem játszik. De azért, hogy lekössem sose adok a kezébe ilyeneket. Az apját is próbálom erről leszoktatni, mert ez nem megoldás. És könyörgöm nem mondjátok már, hogy ilyen a világ, erre haladunk. Következő az lesz, hogy egy 4 éves gyerek már nem mehet úgy oviba, hogy nincs okos-telefonja, meg tablet-e?

Kedves anyuka/apuka, én vagyok a második hozzászóló és boccs az offért. Tartom a véleményem. Értékesebb felnőtt lesz belőle, ha nem nyomod el az agyát idejekorán. De dönts belátásod szerint. Én csak is akkor venném meg neki, ha az iskolai feladatok megoldhatatlanok lennének anélkül. Az én lányomnak is van számítógépe (sima gagyi asztali alapgép,ezer éves monitorral), de nincs internet rajta, játszani, betűket gyakorolni, irkálni van,ami semmi extrával nem jár. Ne nézzetek régi módinak, 27 éves vagyok, de nem helyeslem az ilyenfajta nevelést...maradok tisztelettel

2013. nov. 5. 22:27
 13/15 anonim válasza:
94%

Én egyetemista vagyok, és csak annyit tudok hozzátenni az előttem szólókhoz, hogy én is felnőttem tablet nélkül, és nem hiszem, hogy tehetségesebb, vagy okosabb lennék, ha lett volna lehetőségem arra, hogy a gyerekkorom egy monitor bámulásával töltsem...

Baba-alkalmazás???

A kézzel fogható játékoknak sokkal nagyobb az eszmei értéke..

Filmek a gyereknek???

Miért nem olvastok neki mesét???

Azt látom, hogy a szülők hajlandósága a gyerekek technológiai ellátására oda vezet, hogy a a személyes kapcsolatok TELJESEN elértéktelenednek...

Most is, ha megnézed az iskolásokat szünetben:

Ülnek egymás mellett, és nem veszik észre egymást, mert mindenki éli a cyber-életét...

Szerintem próbáld minél közelebb tartani a gyermeked a való élethez. Így is elég kemény harc lesz neki, hogy ember maradjon ennyi bináris bunkó között...

(Egy mérnökinformatikus hallgató)

2013. nov. 5. 22:59
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
Lehet felhaborodni, mindenkinek joga van a velemenyehez. Ti nem neztetek rajzfilmet gyerekkorotokban, ugye? En mar akkor nottem fol, mikor nagy divat volt a nintendo game boy, persze itt mo.-on alig volt valakinek. De nekem volt es utazaskor en jatszottam vele. Otthon is volt nintendonk, amint lehetett kapni, szamitogepunk es elejetol kezdve internetunk es rengeteget neteztem, mikor meg csak keves embernek volt. Ettol fuggetlenul egyetemet vegeztem, 3 nyelvbol van nyelvvizsgam. Es sportoltam is es rengeteget logtunk a szabadban a baratokkal ugyanugy. Nyaron kint voltam vegig, csak este neteztem. De jutott ido olvasasra, rengetegeg szepirodalmat olvastam gyerekkoromban, azota konyveket (szepirodalmat foleg) gyujtok, van egy jo konyvtaram. Es persze rengeteget utaztunk, nemcsak kirandulasra gondolok, hanem kulfoldre, sok gyonyoru helyre. Ugyhogy senki ne mondja, ha valaki gyerekkoraban szamitogepezik, kimarad mindenbol. Nagy baromsag! Ez a jovo, mar fol sem vesznek dolgozni, legtobb helyen profin kell kezelni a szamitogepet. Ha akarjatok, ha nem, ilyen lett a vilag. 3 evesen nem a tablet elott ul a kisfiam, hanem jatszik kint es bent, konyvet olvasunk, egyutt nezunk rajzfilmet, azaz en meselek neki kozben. Nem lerazasnak van a tablet.
2013. nov. 6. 10:00
 15/15 A kérdező kommentje:
Az igazság az hogy mindenkivel együtt értek mert mindenkinek van szerintem igaza. Hisz azzal semmi gond ha a gyerek mihamarabb elkezdi fölvenni a ritmust a számítástechnikával.De persze ott van az is az emberben, ahhoz hogy beilleszkedjen különböző társaságban ahhoz minél több emberi kapcsolatra kell szert tenni fizikai/szellemi "nem digitális" . Nem gondolom én sem úgy hogy kell neki ez mert szüksége az nincs rá hisz egy 8 évesnek ugyan mire lenne szüksége ha nem az anyai szeretetre és törődésre, együtt játszásra. Az szerintem sem megoldás hogy a szülő bezavarja a szobába mert esetleg türelmetlen vele és majd a tablet leköti címszóval lesz majd egy kis idő lenyugodni. Egyszer nekem egy idős bácsi azt mondta hogy nincs olyan hogy rossz gyerek, csak türelmetlen szülő. Értem már miről beszélt :) .Mai gyerekek egyébként is sokkal aktívabbak mint mikor én voltam ilyen kicsi.Sokkal többet látnak hallanak én igyekszem csak a jót rögzíteni benne. Szóval nem is maga a gép ellen van kifogásom, hanem a túl sok információtól félek ami esetleg inkább elferdíti a valóságot előtte.De lehet hogy csak én aggódok túlságosan. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat nagyon hasznos számomra.
2013. nov. 6. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!