Egy 8 éves kislánynak helyes-e tabletet vásárolni karácsonyra? Illetve vásárolt-e már ilyen ajándékot gyerekének valaki és mik a tapasztalatok.
Gondolok ilyenre, hogy mennyire becsüli , használja-e .
Ront illetve javít a tanulásban, vagy semleges.
Olvasom a hozzászólásokat és elvagyok képedve. Szívből gratulálok azoknak az embereknek, akik képtelenek lekötni a gyereküket egy nyomorult táblagép nélkül, 3-4 évesnek ilyeneket a kezükbe adni. Tipikus azok a szülők vagytok, akinek nincs türelme a gyerekéhez és képtelenek vagyok leülni velük játszani. rettenetesen szomorú. Ti amikor gyerekek voltatok, mit csináltatok utazás közben? (talán nézelődtetek az ablakon és láttatok is valamit? Mit csináltatok az orvosnál várakozás közben? játszottatok a többi várakozó gyerekkel? Ti a gyerekeiteknek esélyt sem adtok arra, hogy megismerjék a világot. Beledugjátok a fejüket egy nyomorult telefonba vagy táblagépbe, mert az egyszerűbb megoldást választjátok. Rettenet.
Az én 8 éves gyerekem kimegy játszani inkább, biciklizik, olvas vagy feltalálja magát a játékaival, vagy ha ráérek (igen én sem érek rá sokszor) velem játszik. De azért, hogy lekössem sose adok a kezébe ilyeneket. Az apját is próbálom erről leszoktatni, mert ez nem megoldás. És könyörgöm nem mondjátok már, hogy ilyen a világ, erre haladunk. Következő az lesz, hogy egy 4 éves gyerek már nem mehet úgy oviba, hogy nincs okos-telefonja, meg tablet-e?
Kedves anyuka/apuka, én vagyok a második hozzászóló és boccs az offért. Tartom a véleményem. Értékesebb felnőtt lesz belőle, ha nem nyomod el az agyát idejekorán. De dönts belátásod szerint. Én csak is akkor venném meg neki, ha az iskolai feladatok megoldhatatlanok lennének anélkül. Az én lányomnak is van számítógépe (sima gagyi asztali alapgép,ezer éves monitorral), de nincs internet rajta, játszani, betűket gyakorolni, irkálni van,ami semmi extrával nem jár. Ne nézzetek régi módinak, 27 éves vagyok, de nem helyeslem az ilyenfajta nevelést...maradok tisztelettel
Én egyetemista vagyok, és csak annyit tudok hozzátenni az előttem szólókhoz, hogy én is felnőttem tablet nélkül, és nem hiszem, hogy tehetségesebb, vagy okosabb lennék, ha lett volna lehetőségem arra, hogy a gyerekkorom egy monitor bámulásával töltsem...
Baba-alkalmazás???
A kézzel fogható játékoknak sokkal nagyobb az eszmei értéke..
Filmek a gyereknek???
Miért nem olvastok neki mesét???
Azt látom, hogy a szülők hajlandósága a gyerekek technológiai ellátására oda vezet, hogy a a személyes kapcsolatok TELJESEN elértéktelenednek...
Most is, ha megnézed az iskolásokat szünetben:
Ülnek egymás mellett, és nem veszik észre egymást, mert mindenki éli a cyber-életét...
Szerintem próbáld minél közelebb tartani a gyermeked a való élethez. Így is elég kemény harc lesz neki, hogy ember maradjon ennyi bináris bunkó között...
(Egy mérnökinformatikus hallgató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!