Ti 1 ev koruli gyerkocotok is nez meseket?
Nemreg olvastam 1 forumon, hogy 10-11 honapos babak milyen meseket meg mesecsatornakat neznek.... Tudom, hogy mindenki ugy csinalja, ahogy akarja, de tenyleg jo ilyen koran kezdeni??
Lanyom is 1 eves, eszembe sem jutott meg tv-t kapcsolni, konyveket nezegetunk vagy zene hallgatunk, fiam is kb masfel evesen kezdett rovidebb meseket nezni....
Nálunk sosem volt tabu a TV téma. Nézett 1 évesen mesét, a Charley mackót néztük angolul (és nézzük a mai napig is). Már korábban is néztünk fejlesztőket, mint a Babab IQ sorozat. Ült az ölemben, és magyaráztam neki mi micsoda. 15 hónapos kora körül már ő mondta nekem mi micsoda. A Charley mackóból meg angolul tanítom.
Illetve pontosítok: TV-t most sem néz, csak DVD-n nézünk olyat, amit nézhet. Még kábeltévénk sincs, mert irtózom a mai "kultúráltnak számító műsoroktól". Viszont magát a TV funkcióját mindig is ismerte, és éppen ezért magasról tojik rá, ha megy, nem nézi, hanem játszik tovább ellenben azokkal a gyerekekkel, akik életükben nem látták még mire való az a doboz a nappaliban, és ha meglátnak valahol bekapcsolva egy TV-t akkor annyira levakultan bámulják, hogy még a nyáluk is csorog.
Szóval szerintem lehet nézni meséket jól megválogatva, hasznosságot figyelembe véve, és megfelelő mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!