Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vannak felháborodva az...

Miért vannak felháborodva az emberek azon, hogy egy fogadott orvos pénzt kér a szülés levezetéséért?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem arra gondolok, mikor az embert az ügyeletes doki ellátja!

Véleményem szerint a TB-s ellátásban az van benne, hogy ah az ember bemegy szülni, akkor az éppen akkor ott lévő ügyeletes doki levezeti a szülését.

Ha előre ki van írva programcsászárra, akkor is az éppen azon a napon dolgozó doki elvégzi a műtétet.

Abszolút megértem, ha vki ezután nem tud vagy nem akar hálapénzt adni.

De ha az illetőnek nem felel meg az ügyeletes doki, és azt akarja, hogy mindenképpen egy általa választott orvos legyen ott és vezesse le a szülését, akkor miért kell egy utolsó kapzsi, pénzéhes disznónak beállítani az orvost azért, mert pénzt mer ezért kérni?

Ez egy plusz szolgáltatás. A dokinak készenlétben kell lennie, akkor is be kell mennie, ha éppen nem ő ügyel stb.

Ki mit gondol erről a témáról?

2013. nov. 1. 20:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nézd, 7. , olyan országban élsz,a hol mindennek szabad ara van. A fodrász is elker többezer forintot akar egy félórás munkáért is, a tv szerelő eleve kiszáll ásni díjat számít fel, stb. Ezzel számolni kell. En kulfoldon elek, par napja fogorvoshoz kellett mennem. Egy rontgen fotóért es azert, hogy belenézett a szamba fizettem 85 eurót. Igaz, a fogalmat kórházban fogjak kimuteni, igy ingyenes lesz, de egyebkent az plusz 40 lett volna. Tehat egy kb 10 perces munka 125 euro. Ehhez hasonlítva egy szules "oraberekent" a 80-100e forint nem sok. Lehet innen is nézni.
2013. nov. 2. 09:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Én nem értem a felháborodást. Egy szolgáltatást vásárol az ember, aminek ára van. Sajnos a mai világban semmit nem adnak ingyen, ezt el kell fogadni. Én még így is hülyén éreztem magam, amikor az éjjel közepén megjelent az orvosom álmosan, hogy tudtam pénzt kap ezért. Amikor meg kiderült, hogy utána 24 órás ügyelet is vár rá, én sajnáltam, mert azért a pénz nem minden. Szerintem jogtalan felháborodni azon, hogy a fogadott orvos pénzt kér. Ez ugyanolyan, mintha az ember menetrend szerinti busszal jár, akkor "csak" a jegy árát kell kifizetni (ez ugye a tb), de ha én fogadok fel buszt egy kirándulásra, ami esetleg extrább is légkondival stb, akkor nem a jegyárát kell kifizetni, hanem többet. A férjemnek egyszer kellett készenlétben lennie munkája miatt az árvíz idején, mert mondták, hogy bármikor hívhatják, hát én azt nem kívánom senkinek. Tudatalatt mindig ott volt bennünk, hogy akármikor hívhatják. Én nem is értem, hogy hogyan bírják az orvosok ezt évekig, évtizedekig.
2013. nov. 2. 10:08
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még véleményeket:)

"Nekem meg épphogy sokkal szimpatikusabb, hogy nem mond valaki árat. Van fogadott orvosom, szülésznőm is, de egyikkel sem beszéltünk pénzről. Én akarom eldönteni, szülés után, hogy mennyit ért nekem az, hogy ott voltak. Soktízezer vagy akár százezer forinttal a mai világban nem dobálózik az ember látatlanban. "

Szerintem meg ez kicsit gázos. Te mit szólnál, ha munka után döntené el a főnököd, hogy mennyi pénzt ad aznapra?

Persze ha meglenne beszélve egy fix ár, a doki meg rám se nézne, be se jönne, akkor a végén megmondanám neki, hogy nem fizetek, mert nem végezte el a munkát, amiért fizettem volna.

Az árakról is lehet vitatkozni, mert azért több százezer forintot én is elég irreálisnak tartok, főleg, ha az ember előtte minden terhesgondozáson fizeti a tízezreket.

De önmagában az, hogy pénzt kér, szerintem jogos.

És nekem még mindig szimpatikusabb, ha előre le van fixálva az ár.

2013. nov. 2. 10:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Én nem értem, hogy min kell háborogni. Nem akarok dokinak fizetni, így az ügyeletesnél szülök, de ha azt akarom, hogy egy bizonyos doki ott legyen akkor igenis fizessek érte, ha drágállom a dokim által szabott árat akkor vagy nem fogadom fel vagy megyek máshoz. Hol itt az ok a háborgásra? Tényleg nem értem.
2013. nov. 2. 10:32
 15/20 anonim ***** válasza:
28%

7 -es vagyok! Én fizettem az orvosomnak 50000 ft.-ot, a szülésznőmnek meg 20000 ezer forintot. Egyik sem mondott árat, a szülés után adtam amennyit gondoltam. A terhesgondozás magába foglalja a szülést is. Én nem hőbölögtem leírtam a véleményemet. Az szabjon tarifát, aki számlát is ad róla.

Zsarolás azért, mert végigkíséri nem kevés pénzért aterhességet, aztán azt mondja lecsupaszítva, hogyha nem fizetsz a zsebembe 100000 ezer forintot, akkor kiszállok.

És igen, én fizettem, mert úgy gondoltam jár neki, de pl. A barátnőm is nála szült és ő nem honorálta pénzel, hanem ajándekcsomaggal.A doki mégvsak a száját sem húzta el. Na, van ilyen is.

2013. nov. 2. 11:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Én nem tudom ki van felháborodva, mert ha az ember saját orvost akar, akit akkor riaszt, mikor megindul a szülés, az nyilván egy plusz szolgáltatás, ezért teljesen jogos, hogy a készenlétért és a bármikor, munkaidején kívüli munkáért pénzt kér. Az én orvosom megmondta előre az árat, nekem ez szimpatikus, mert így tudom mire készüljek, pont annyit mondott, amennyit máshol is olvastam, hogy szoktak kérni. Választott szülésznő tarifáját is megmondta. Így szerintem korrekt, mert nem azért fizetek, hogy milyen lesz a szülés, mert az senki nem tudja előre, hanem azért, hogy ő bejön mikor kell és ott van, amíg kell.

Szerintem a felháborodás a témában inkább akkor jön elő, amikor a nő azért nem mer ügyeletesnél szülni, mert sok olyan sztorit hallott, hogy ha nem fogadottnál szül, akkor nem veszik ember számba. Nyilván sok orvos akkor is teljesen korrekten levezeti a szülést, ha nem várhat pénzt utána, de a rossz hír jobban terjed, így azok miatt az orvosok miatt, akik nem veszik emberszámba, csak a saját fizetős betegeiket, kialakult ez a bizalmatlanság.

2013. nov. 2. 12:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem természetes, hogy ha plusz szolgáltatást várok el, akkor annak megfizetem az árát. A dokimnak nincs fix tarifája szülésre, annyit ad mindenki, amennyit jónak lát. Viszont szerintem undorító egy orvostól, ha nem mond árat a szülésre, utána meg hangosan keveselli a borítékba tett összeget.
2013. nov. 2. 13:32
 18/20 anonim ***** válasza:

13-as, ha már munkabér oldalról közelítjük meg: én kifizettem a "hivatalos munkabérét" a magánrendelésen a terhesgondozások alatt, amiért felfogadtam (kb. 80e-t), tudtam azért mit kapok. A szüléskori pénzt én inkább a jutalom kategóriába sorolnám, amit ugye elvileg én is annak függvényében kapok, ha jól dolgozok.

Nem azt mondom, hogy nem akarok fizetni meki, csak azt, hogy hadd döntsem el majd a körülmények hatására, hogy pl 50 vagy 80e-t kap.

2013. nov. 2. 23:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem az hogy végülis bármikor fel hívhatom a dokimat telefonon, ezt nyilván nem lehet elvárni ingyen. A másik, hogy a szülést nem lehet kiszámítani mikor lesz, akár hétvége, akár ünnep akár éjfélkor stb, szóval ő akkor be is jön. Nyilván erre azért jár valami, ha belegondolunk, tényleg nem lehet ingyen elvárni. Mert ha ingyen várom el akkor bizony ha kérdésem van, akkor üljem végig a sort a nőgyógyászaton, ha szülök akkor majd valaki végülis lesz ott, csak lehet nincs jó tapasztalatom vele, illetve nem ismerjük egymást. Nem hátrány, ha a doki ismeri a pácienst, tudja mik az aggodalmai igényei stb.
2014. márc. 5. 19:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Igazából az az elgondolkodtató, hogy bizony jól élhetnek :) mert ha összeadjuk ha csak heti 1 olyan szülést vezet le amire felkérték és kér pl 100e-t akkor azért havi 400e plusz rájön a fizetésére. Illetve lehet heti kettő szülést is levezet amire megkapja akár a 100e-t akkor már tisztán havi 800e .

Mondjuk eléggé nagy felelősség van rajtuk, bár egy buszsofőr is felelősség teljes munkát végez és mégsem becsülik őket, viszont a nőgyógyásznak eléggé kiszámíthatatlan mikor jön egy szülés és nem tudom egyáltalán van-e lehetősége bulizni, mármint akár koccintani egy alalkomkor, mert mi van, ha akkor hívják be, meg a nyaralása is be van korlátozva, akárhonnan nem tud beérni időben. Szóval biztos ki kell sakkoznia mikormehet valahová messzebbre.

2014. márc. 6. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!