Szülés utáni első menzesznél tényleg nem szabad tampont használni?
A szülést követő 6 hétig nem lehet tampont használni.
Vagyis ha valakinek mondjuk a menstruációja megjön a szülést követő 6 héten belül, akkor nem lehet tampont használni. Utána már igen.
5 és fél hónap után meg pláne.
Ahh, hála az égnek.
Amúgy itt írta az egyik válaszoló, azért voltam meglepve én is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
én még a kórházban, az elbocsátás előtt kérdeztem a dokimat, hogy mikortól lehet majd tampont használni, ő is azt mondta, hogy a második menstruációt várjam meg, addig tisztuljon
szóval én felkészülnék sok-sok betéttel, nem tudhatod, hogy fogsz-e nagyon vérezni holnap vagy épp ellenkezőleg, csak egy kicsit
nem kockáztatnám meg a tampont
Én is úgy tudom,mint az első válaszadó,hogy csak a szülés utáni hat hétre vonatkozik a tampon mentesség. Sok idő eltelt már a szülés óta,ilyenkor már nyugodtan használhatsz tampont!
4/1 x jött meg szülés után 6 hétre,akkor betéteztem,a többi gyerkőcnél később jött meg az első,akkor már tamponoztam.
Nem tudom miért kellett az első választ lepontozni.
Nekem orvos mondta a szülés utáni hazabocsájtás előtt, hogy a szülést követő 6 hétben nem lehet nemi életet élni, illetve vérzéskor tampont használni. Utána már mindkettőt lehet.
Na, de mindegy, itt úgyis mindig van valaki, aki pontozgat.:)
Nekem majdnem egy évvel a szülés után jött meg először, nem is értem miért ne lehetett volna tampont használni?
A szülést követő hat hétben van (orvosilag igazolt) logika: a primer sebgyógyulás 6 hét kb, ez alatt behegednek a hüvelyben esett sérülések is stb..
Kicsit vicces lett volna pl az én esetemben több, mint 10 hónapnyi nemi élet után azon parázni, oh milyen bajt okozhat egy tampon? :)))
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Én nem pontoztam le senkit. :)
Igen, a párommal is megvitattuk tegnap este, hogy ha már elég bőszen élünk nemi életet, illetve mivel császároztak nem túl logikus, hogy "kárt tegyen bennem" a tampon, úgyhogy ma már azt használok.
Köszi a válaszokat, kellemes hétvégét nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!