Te aggódnál ha egy internetes teszt alapján 2 éves gyermekedre az jönne, hogy hiperaktív?
Az internetes tesztek a LEHETÖSÉGET tesztelik, ha az sszerint lehetséges, hogy a gyereknek ez a problémája, akkor MINDEN ESETBEN az orvossal kell beszélni, aki elküldi szakemerhez, ahol MEGBÍZHATÓ teszteket végeznek vele.
De ha felmerült benned a gyanu, akkor mindenképpen érdemes utánajárni, mert kisgyerekkorban jól terápiálható, késöbb viszont több probléma lehet belöle.
Hiperaktivitásról 3 éves kor alatt nem beszélhetünk. A szakemberek már vitatkoznak azon, hogy utána egyáltalán beszélhetünk-e róla, vagy csak szimplán elhanyagolt/túl ingerelt gyerek szindrómáról van-e szó. Az mindenesetre biztos, hogy rengetegszer diagnosztizálnak tévesen hiperaktivitást, és sajnos gyógyszeresen is kezelik ezeket a gyerekeket, mert egyszerűbb leszedálni őket, mint megkeresni a probléma gyökerét.
De mindezektől függetlenül egy ilyen teszt mindenképpen egy óriási átverés, egyértelmű, hogy nem hozzáértők készítették, már csak azért sem, amit az előbb írtam, hogy ilyen korban nincs olyan, hogy hiperaktivitás.
A gekkonet-es tesztről van szó? Kíváncsiságból én is kitöltöttem, pedig előtte soha nem fordult meg a fejemben, hogy hiperaktív a 20 hónapos kisfiam. Az eredmény a következő: valószínűleg hiperaktív.
A gyerekemet egyébként vizsgálta pszichológus, nem emiatt, hanem mert kis súllyal született, és ezért kötelező volt a neurológiai kontroll, aminek része volt a pszichológiai vizsgálat is 1 és másfél éves korban. A szakemberek szerint teljesen rendben van a gyerekem, és szerintem is. Kisbabaként nagyon "jó" baba volt, persze igényelte a törődést, a közelségünket, de ezt teljesen normálisnak tartom, minden kisbaba így működik, ha nem fojtják el csírájában a természetes szükségleteit. Mostanában kicsit nehezebb vele, akaratos, örökmozgó, igazi energiabomba, de ebben sincs semmi kóros, életkori sajátosság.
Teljesen egyértelmű a gekkos teszt célja: vidd a teljesen egészséges gyerekedet mindenféle fejlesztésre, kezelésre hozzájuk súlyos pénzekért.
Köszi! Igen Gekko-s!
Annyi előzményünk van,hogy nagyon hipotón baba volt, jártunk kezelésre. A férjem szerint még ezért ügyetlen.
Na de inkább bepötyögöm ide,hogy melyik kérdésre, milyen válaszokat adtam!
Ja, én nem tettem itt most különbséget a nagyon igaz és az igaz között! Az igaz is nagyon igaz! :)
Csecsemőként sokat és vigasztalhatatlanul sírt
nem igaz
Nem kúszott
nem igaz, de később
Nem mászott
nem igaz, de később
Szinte nem is járt, hanem azonnal „futni” kezdett
nem igaz
Nehezen, vagy egyáltalán nem alakult ki a napi ritmusa (alvás, evés)
többé-kevésbé igaz
Mozgása összerendezetlen
nagyon igaz
Állandóan rohangál, ugrál, felmászik mindenhova
többé-kevésbé igaz (a felmászkálás nem igaz)
Vakmerő, nem fél semmitől, nincs veszélyérzete
többé-kevésbé igaz
Gyakran megsérül
igaz
Úgy tűnik, nem figyel, amikor beszélnek hozzá
nem igaz
Nehezen követi az utasításokat
ne itt elakadtam, mert az utasításokat megérti, hogy pl. tedd le a valamit, csak,ha nem akarja,akkor nem fogad szót
Nehezen fogadja el a szabályokat
igaz
Nehezen csatlakozik a társaihoz
nem igaz
Figyelme csapong, könnyen elterelődik
nem igaz
Nehezen tud egyhelyben ülni, állandóan nyüzsög
nagyon igaz
Nem tud kivárni, azonnal akar mindent
többé-kevésbé igaz
Hamar ráun a játékokra és gyakran váltogatja őket
igaz
Ha valamilyen kívánsága nem teljesül azonnal,
indulatosan reagál (agresszió, sírás, dühroham)
nem ennyire, de hisztizik
Szeret középpontban lenni
többé-kevésbé igaz
Állandóan csacsog, „be nem áll a szája”
igaz
Nem lehet egyedül hagyni, igényli a felügyeletet
többé-kevésbé igaz
Szívesen segít az otthoni munkákban, segítőkész
igaz
Jószvű
igaz
Nem szeret rajzolni
igaz
Sokszor veszíti el a játékait
itt sem tudtam mit írni, mert ő még ugye nagyon egyedül sehova sem megy, a házban meg nem lehet igazán elhagyni egy játékot, de akkor legyen többé-kevésbé igaz!
Na ez alapján jött ki,hogy hiperaktív!
Azért merült fel bennem a gyanú egyébként, mert tényleg elég túlmozgásos. Amikor eszik, akkor is nehéz nyugton maradnia!
Nem is eszik jól, valahol olvastam,hogy ez is tünet lehet. Éjjel sem alszik túl jól!
Csak nem tudom,hogy ezek mennyire jellemzőek egy átlagos kétévesre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!