Sógoromékkal negyedév különbséggel az idén született babánk. A mi kislányunk az aki korábban született, de ők nem jöttek radinába. Most ha én úgy érzem, hogy kell/ szeretnék menni nekik, meg kell várjam míg ők eljönnek?
Mert a mi lányunk korábban született? Ha nem akarnak ők jönni és én elmegyek, szerintetek ezzel kötelezem, hogy ők visszajöjjenek?
Barátok is vannak akikkel szinte egyszerre szültem, csak ők kicsivel később. Ugyanaz a dilemmám. Kell menni, vagy lehet menni hamarabb radinába? vagy ilyesmiken ne egyem magam és majd eldől, várjak még egy kicsit?
Köszi a válaszokat.
Miért nem lehet magyarul kifejezni magad?Ha valami9re kíváncs vagy,legalább úgy tedd fel a kérdést,hogy más is megértse.
Amúgy pedig menj nyugodtan,hátha észreveszik magukat.
Köszönöm a válaszokat.
Csak a gyengébbek kedvéért:
Amíg az asszony a gyermekágyat fekszi, a komaasszony v. asszonyok látják el élelemmel, igen bőségesen. Ennek a hagyományos tartalmú, rendű adománynak neve komatál, komavéka, komacsésze, komaszilke. Dél-Magyarországon, s a székelyeknél rodina (radina).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!