Hányszor hagytátok gyereketeket/gyerekeiteket a kocsiban egyedül, míg "befutottatok" vásárolni az Sparrba és mekkora a/volt gyerek? Mi a véleményetek erről?
Igen, megnéztem én is a videót. Szörnyű, felelőtlenség, nem találok szavakat.
Igazából eddig sem kellett videó ahhoz, hogy tudjam, hogy nem hagyom a gyereket - pláne a kicsi gyereket - egyedül az autóban.
Egyszer sem, igaz, nincs is autóm :) Ha kocsival megyünk (anyukámmal szoktunk menni sokszor közösen bevásárolni), akkor jön velünk, feltéve, hogy mindketten kiszállunk a kocsiból.
Mondjuk ha egyedül vinném autóval, és csak pl. egy tankolásról lenne szó, akkor amíg bemegyek fizetni, maradhatna bent egyedül (6 éves, nem baba már), emlékeim szerint ennyi időre mi is a kocsiban maradtunk öcsémmel gyerekkorunkban. De hogy egy nagyobb áruházba úgy menjek be, hogy egyedül hagyjam az autóban, azt kizártnak tartom. Millió és egy dolgot ki tud találni a fiam, amivel aztán ráfázik, szóval inkább nem kockáztatnék.
Tavaly a karácsonyi őrületben az egyik nagyáruház parkolójában feltűnt, hogy egy autóban alszik egy 3-4 év körüli gyerek. Körülnéztem, sehol-senki, vártam hátha csak visszatolta a kocsit (bár annyi időre sem hagynám ott a gyerekeimet, főleg ha nem látok rájuk).
A motor járt, az ajtók zárva voltak, az autó pedig elég messze volt a parkolóban a főbejárattól.
Nekem egyszerűen nem volt szívem otthagyni azt a gyereket, így bemondattam a hangosbemondóba a rendszámot. 2x is újra bemondták, mire halál nyugodtan megjelent az apuka (akkor már kb. 20-25 perce álltam a kocsi mellett), hogy mi a gond.
Kulturáltan elmagyaráztam neki, hogy ha nem tudná, ez rettenetesen felelőtlen dolog, mert sajnos manapság bármi történhet, de az volt a válasza, hogy a gyerek be van tanítva mindenre... Azt már csak finoman említettem meg neki, hogy még törvénybe is ütköző, amit tesz, de pont lesz.rta.
Alvásidő volt, hát aludt a gyerek. Ja, hogy egy autóban egyedül, amíg ő elintézi a karácsonyi bevásárlást, semmi gond!
Legszívesebben feljelentettem volna amúgy, de nem akartam még jobban beleütni az orromat. Megtettem azt, amit ha nem teszek meg, a lelkiismeretem nem hagyott volna nyugodni, de sajnos valószínűleg semmire sem mentem vele, tudom...
Istenem, de sok hülye van, akinek még aranyhalat sem engednék tartani, nemhogy gyereket nevelni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!