Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három éves kisgyereket lehet/k...

Három éves kisgyereket lehet/kell logopédushoz vinni?

Figyelt kérdés
Nem beszélt tisztán, pl a t- t és a v- t összevonja f- nek. Bölcsiben maradt, így az sincs, hogy oviba kerüléskor megnézte volna logopédus.
2013. okt. 13. 06:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Meg pici, de ha aggodsz, akkor elviheted.
2013. okt. 13. 06:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is még korai, a fiam mikor bekerült oviba, még alig beszélt, ott beindult és szépen tisztult is a beszéde.

A nevelési év végére hozta be a "lemaradását", akkor lehetett látni, hogy van-e gond a beszédével. Mivel én is beszédhibás voltam, így kértem az óvónőinket, hogy segítsenek még fejleszteni, adjanak ötleteket, stb. Nálunk az volt a gond, hogy lusta volt beszélni, lusta volt végig mondani a szavakat, mondatokat. De egy-két hét alatt, hogy az óvodában is mindent türlmesen kimondattak vele, és itthon is ugyanezt csináltuk, meg még egy két gyakorlatot is, olyan pillanat alatt letisztult a beszéde, hogy még a család is csodálkozott rajta.

Na azóta még álmában is beszél....

EGy évig még figyelgesd, esetleg csinálj vele gyakorlatokat, csak ne erőltesd. Ha addig sem látsz változást, akkor már érdemes felkeresni egy szakembert.

2013. okt. 13. 07:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Milyen gyakorlatok vannak?
2013. okt. 13. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem még nagyon pici. Nekem a lányom 3 éves és két nyelvü az apukája miatt.

Hát nála még sok sok mindenben kell fejlödnie a beszédnek.

Szerintem ezzel ráérsz 5 éves kora körül foglalkozni.

2013. okt. 13. 07:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak kellett járnia logopédushoz, de csak 5 éves korától. A kicsi most 3 ő is beszédhibás de még sokat javulhat, ha meg nem akkor majd ő is jár. Egyébként a gyerekek nagyon szeretnek (legalább is az ismeretségi körömben) logopédus járni.
2013. okt. 13. 08:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Amik nálunk beváltak:

Ha valamit elkezdene mondani, le kell ülni vele szemben, közel hajolni egymáshoz és úgy figyelni rá. A lényeg, hogy lássa figyelünk, és célozza meg a személyt, akinek akar mondani valamit.

Ha csak szavakat mond, vagy téveszt betűket, akkor tükör elé ültünk mindketten, és olyan szavakat ismételgettünk, amikben ezek vannak, és közben nagyon "grimaszoltunk"

(ez főleg a magánhangzóknál vicces)

Pici gyertya gyújtás, és úgy kell elfújni, hogy egy féle hangot ad ki, pl. a p-betűt, stb.

Szívószállal el kell fújni egy vattapamacsot (vagy ping-pong labdát) az asztalon egyik pontból a másikba - ezt lehet versenyben is, és aki nyer, kap finomságot :)

Rajzolás, festés is segíti ezeket a dolgokat.

És a legnehezebb.... mesét kell kitaláltatni vele. Nálunk a lustaság miatt szívesen hallgatta, nézte a meséket, de beszélni nem volt hajlandó, így az volt a feladat, hogy neki kell mesélnie nekem. Elmentünk sétálni, és láttuk egy helyen, hogy le van lapulva a fű, kérdeztem mi történt itt? És akkor megtört a jég... hát egy dínó feküdt ott... stb és akkor már ment a dolog, hogy milyen színű volt, mekkora, mit eszik, merre ment, stb, persze ez több napon, héten át ment, mire felépült a mese. Amikor már volt egy kb kész történet, már mindenkinek el akarta mesélni. :) Nálunk így indult be a beszéde.

2013. okt. 14. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!