Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SZőnyegkérédés. GYapjú vagy...

SZőnyegkérédés. GYapjú vagy műszál?

Figyelt kérdés
3 éve van egy 3cm vastag kézi szövésű gyapjú szőnyegünk, amire azt mondták max fél év és nem szöszöl többet. Ehhez képest naponta gombolyyagot szőhetnék a szöszökből amit összeszedek. Másfél éves a kislányom, és most jön a tesó. Félek allergiások lesznek a végén a sok szálló szösztől. Vennénk új szőnyeget, de nem tudom hogy műszálasat, vagy esetleg próbáljunk meg egy sűrűbb szövésű gyapjút. Tapasztalataitok?
2009. nov. 10. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekünk műszál van, de utálom. Olyan, mint a mágnes. Ez ugyan nem szöszöl, de mindent magához vonz. Kínszenvedés kiporszívózni és kb. 1 fél napig néz ki tisztának. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek lecserélem. (esetleg az ára meggyőző a műszálnak) Próbáltam géppel tisztítani, de akkor sem tart tovább. Gyapjú nincs. Nem tudom nincs-e átmenet a kettő között!? :-)
2009. nov. 10. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:
De,laminált lap és rá egy kisebb szőnyeg v. habtapi ill.ronygyszőnyeg.A rongyszőnyeg ált.pamumt.
2009. nov. 10. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyit szántok rá, a Quattro Mobili-ban árulnak olyan műszálas szőnyeget, ami portaszító anyagból van. Ráadásul méretre gyártják és a színeket, mintát is a vevő állíthatja össze. Az ár vhogy a mérettől és a mintától függ. Gondolom nem olcsó, de lehet hogy egy egyszerűbb "design" esetén megfizethető.
2009. nov. 10. 20:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia. Lehet a kettő között is találni. Mindenképp olyant vegyél ami két kisgyerek mellett bírja a takarítást. Lehet olyan szőnyeget kapni, ami antisztatikus, hőkezelt műszál. Ill. ilyenek még általában az akrill szőnyegek, ezek kézi tűzésüek. A sima, kezeletlen műszál nem jó, mert az életben nem porszívózod ki.
2009. nov. 11. 10:31
 5/7 anonim válasza:

Én 1 hónapig fulladtam, sípolva köhögtem, már azt hittem, kórházban kötök ki, mert a röntgen nem mutatott semmit, doki tanácstalan volt, de szerencsére van néhány tapasztalt kolléganőm, akik mondták, hogy igyak Calcium Sandozt, és ha jobb lesz, valószínű allergia. Jobb lett, akkor kezdtem gondolkodni, mire lehetek allergiás. És eszembe jutott, hogy egy ideje huzat nélkül használom a gyapjútakarónkat, mert nem jó rá semmilyen huzat. Kipateroltam a takarót, vedelem a Calcium Sandozt, és boholytalanítottam a szobát (orrom elé kötött anyagban), meg minden ágyneműt, ágyat.

Attól a naptól fogva vagyok jól, hogy kivittem a szobából és ittam a Calcium Sandozt. Folyamatos hőemelkedésem is volt mióta köhögök, az is elmúlt. Úgyhogy elajándékozom a gyapjútakarómat, nekem aztán nem kell. Még vendégeknek se rakom félre, mert a huzatot nekem kéne cserélni, meg elvileg hóban meg harmatban kéne frissíteni 2 hetente, na nekem ehhez se energiám, se idegrendszerem, se tüdőm, szóval szerintem tényleg vigyázni kell vele. Kolléganőm férje egy éjszaka alatt majdnem megfulladt, csak a kolléganőm rájött, hogy a gyapjúpárnától lehet és azonnal elvette tőle. Nekem 1 hónapomba telt, mire rájöttem, ugyanis nem voltam még soha komolyabban allergiás, nem tudtam a tüneteket, de arra hamar rájöttem, hogy a köhögésem asztmatikus. Szerintem nem sok hiányzott hozzá, hogy az legyek.

2010. febr. 7. 17:25
 6/7 anonim válasza:
Stornó az utolsó, nem allergia, de nem tudják mi bajom van. Ettől függetlenül nem használom már a gyapjút, idegesít a sok szösz.
2010. febr. 23. 21:29
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi! :) nekünk is kezd már nagyon elegünk lenni... jobbulást!
2010. febr. 25. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!