Magzat után csak akkor jár az adókedvezmény ha házasok vagyunk?
Utolsó gyesból nem vonnak adót abból csak nyugdíj járulékot vonnak semmi mást.
"Egy pl. amikor a kismama elmegy táppénzre GYES alatt és ilyenkor persze több pénzt kap, viszont a GYES nem jár. De a házastárs felveheti ez idő alatt - ezt sokan nem tudják és ha vki nem néz utána, hát lemarad róla."
Azért ez sem teljesen így van, akkor veheti igénybe ha heti 30 óránál nem dolgozik többet de ezt férj és élettárs is igényelheti sőt még a nagymama is ha nyugdíjas. Az, hogy milyen kapcsolatba van, semmi köze ehhez. Apa heti 30 óránál többet nem dolgozhat gyes mellett, nagyi meg semmit, ennyi a feltétel.
Semmi olyan nincs ami csak házastárs igényelhet. Oké adókedvezmény de az visszamenőleg jár, vagy a nő is igényelheti ha jogosult rá.
Egyébként párodnak mennyi a fizetése? Ez nem provokációnak szántam, de egyáltalán van annyi adóalapja, hogy 3 gyerekre megtudja igényelni?
12-ik hozzászólónak: köszi a felajánlást! Sajnos a GYES-ből ha vonnának is adót olyan kevés lenne, hogy szinte nem is lenne érdemes vele foglalkozni. Februárban még nem lesz meg a gyerek, ha be is adjuk a bevallási papírokat még nem tudunk születést igazolni.
13: Köszi, igazad van, akkor lehet, hogy éppen munkanélküli volt a párom és ezért kaphatta meg a GYES-t. De a nagymama megkaphatja ez esetben. Mondjuk nálunk más városban él, úgyhogy elég necces lenne..
Elméletben írtam a 3. gyerek után járó +80 ezret. A páromtól pontosan nem tudom mennyi adót vonnak, az egészet nem tudjuk igénybe venni, de a nagy részét szerintem igen. Megjegyzem ezt a családpolitikát nem nagyon értem. 1 gyerek után 10 jár, 2 után 20, 3 után 99 ezer..szóval mintha 1-2 gyerek nem érne annyit..:-(
Ha nem keres kb. bruttó 500 ezret akkor nem tudjátok igénybe venni.
Azért van így mert azt a nagy átlag már úgysem tudja érvényesíteni,de lehet politikailag hangoztatni.
Apasági nyilatkozat sem elég sajnos, mi ezt is megkérdeztük. Mondta is a nő, hogy ne keressük benne a logikát :)
Itt találod az elérhetőségüket: [link]
Egyébként én is innen tudtam meg, hogy nem lehet szabályosan felvenni. Mivel azért ez nem egy hivatalos oldal így utána is kérdeztem és tényleg. Ettől még sok helyen odaadják (jelzem onnan, hogy megvan a gyerek már teljesen szabályosan, csak amíg nem született meg addig nem szabályos) és sajnos, ha kiderül valahol valamiért akkor meg persze jól megvágják az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!