Van itt olyan, aki úgy választott a gyermekének nevet, hogy olvasta valahol: naptár, könyv, utónévkönyv, internet stb. , tehát nem ismert egyáltalán ilyen nevű embert?
Nekem a Mirtill név tetszett meg nagyon, egy m1-es bemondónő neve volt.Aztán jött a Harry Potter (amit én nem néztem, mert nem szeretem az ilyen jellegű filmeket) és akkor a férjem mondta, aki imádta a sorozatot, hogy nem lesz Mirtill, mert a beceneve hisztis és a wc-ből ugrál ki.Na ezzel többen is jöttek ezek után egyértelmű volt, hogy nem Mirtill lesz.Aztán a neten nézegettem az utóneveket, és ott akadtam a Mirára .
2 éves lesz Mira lányom erre most mát tömegnevezik.
Ha tetszik és a párodnak is akkor hajrá a mások véleménye mellékes ebben az esetben.
Én a neten nézegettem kislány neveket,,amikor megtudtam,hogy lánykát hordok a hasamban:)
Előtte volt egy baba,akit elveszitettem a neki választott nevet nem mertem....:(
Amikor már viszonylag nagyocska volt a kis magzatom 17-18hetes akkor merészkedtem keresgélni.
Neten a magyar utónevek tárában kezdtem,az A-betűnél és szépen végigpróbáltam a vezetéknévhez a lányneveket.
Nem jutottam messzire:DD A B-betűnél megláttam és szerelem lett azonnal.
Bodza a 2.5 évesem akartam neki második nevet is,amikor elhunyt a legjobb barátnőm édesanyja,a barátnőmé,akit testvéremként szerettek közel 20éve.
Az Ő emlékére kapta a kislányom a második nevét a Reginát
Szóval a kicsi hercegnőm Bodza Regina:)
Nem ismerek ilyen nevű gyereket,nincs a környezetünkben sem...:)
Csodás nevek, csodás kis történetek.
A Bodza Regina fantasztikusan hangzik. :)
Nail nagyon érdekes, ezt a nevet még nem is hallottam. A Zétény tényleg gyakori lett, nekem a Tétény tetszik, de a párom leszavazta.
Zselyke és a Panna is már gyakori, de szép nevek.
Nekem még az Olivér név tettszett meg régen a Twist Olivér történetből.
Férjemmel osztálytársak voltunk gimnáziumban és ő világéletében bukásra állt történelemből, mert utálta a tanár. Évvégén feleltette a tanár az osztály előtt kínozta , olyat kérdezett tőle, amit nem is tanultunk.
Én viszont pont előtte nem rég olvastam erről valamit és megsúgtam neki a választ: Szent Johanna.
Nagyot nézett a tanár, de megadta a kettest neki. Akkor mondta, hogy ha lányunk lesz, Johanna lesz a neve.
Épp itt ül velem szemben Johanna, két és fél éves múlt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!