Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen célt találhatok az...

Milyen célt találhatok az életben gyerek nélkül?

Figyelt kérdés
A munkámat utálom, az, hogy utazgatok a saját örömömre, az szerintem nem cél...
2013. szept. 24. 08:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Segíts más embereken, állatokon, írj könyvet, legyél tanár, kutató, feltaláló, vadakat terelő juhász.
2013. szept. 24. 08:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha utálod a munkád akkor keress olyat amit szeretsz. Persze nem azt mondom, hogy mondj fel (az a mai világban nagy felelőtlenség lenne), hanem hogy keress valamit amit szeretsz csinálni. Kezdd el hobbi szinten aztán fejleszd a tudásod. Eljön maja az az idő amikor már akár meg is tudsz belőle élni.
2013. szept. 24. 08:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Az hit kérdése, van-e egyáltalán célja az életnek... Ha igen, akkor az csak az lenne, hogy jól érezzük magunkat, amíg lehet, vagy hogy szaporodjunk, vagy hogy maradandót alkossunk vagy hogy jobbá tegyük a világot? De biztos lehet még sorolni. Szerintem az örömet adó embereket, eseményeket és feladatokat nem célként kell értékelni, hanem ajándékként.
2013. szept. 24. 09:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Miért esik ki a lehetőségek közül a gyerek?
2013. szept. 24. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát ez nem könnyű én simerek pár nőt akinek nem lehetett babája vagy ö döntött úgy hogy nem vállalt mert nem akart és pár sem volt hozzá. Ők a munkába találják meg az életüket, meg utazgatnak. Én nem tudnám elképzelni gyerek nélkül az életemet, mi 4 éve várunk rá de még mikor nem tudtam a hormonális problémámról akkor is mondtam hogy én örökbe fogadnék ha nem lehetne máshogy gyerekem.
2013. szept. 24. 09:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha nem természetes, és nem magától jön, hogy nem a gyerek és a család az életcélod, akkor ezt nem lehet erőltetni. Ahogy fordítva sem. Ha vágysz gyermekre, akkor ideig-óráig el lehet ezt nyomni, de hosszú távon nem lehet és nem is érdemes. Mindent megtennék a gyermekért, ha vágynék rá, és ha nem lehet saját, örökbefogadnék. Mert ha számomra a gyerek egy cél az életben, akkor nem cserélhetem le arra, hogy hajléktalanoknak osztok ételt, vagy kutyákat gondozok menhelyen. Mert az is szép, csak nem az, amire szívemből vágyom. Akinek meg eleve nem kell gyerek, az nem keresgéli a céljait, tudja, miért nem akarja, mit akar helyette, és nincs miatta lelkifurdalása. Nem kitalálja, hogy gyerek helyett kellene valami más, hanem jön, magától. Szerintem te családra vágysz. Gondold ki, hogy lehetne megvalósítani! N30
2013. szept. 24. 09:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem lehet gyerekem, éveken át próbálkoztunk, most meg már kifutottam az időből.
2013. szept. 24. 09:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Örökbefogadás is van a világon...
2013. szept. 24. 10:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Örökbe nem szeretnék fogadni. Nem konkrétan a gyereknevelés hiányzik (akkor örökbe fogadnék), hanem, hogy lássam, a saját gyerekem, akinek továbbadtam a génjeimet. De mivel ilyen nem lehet, ezért szeretnék valami más célt találni.
2013. szept. 24. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!