Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mennyire vagytok...

Anyukák! Mennyire vagytok "zöldek"? Környezettudatos életmód.

Figyelt kérdés

Példák:

-mosószóda+ecet

-lebomló pelenka vagy mosható

-biodolgokkal való takarítás (ecet)

-szelektív hulladékgyüjtés

-bevásárlásnál ruhatáska....

2013. szept. 20. 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Minimálisan.

Bevásárláshoz szövettáskáim vannak,de nem azért mert zöld vagyok,hanem mert gagyi nejlonszatyorért nem adok 20-60Ft-ot,ami el is szakad,szétvágja a kezem.

Szelektiv hulladékgyűjtés néálunk nincs,vagyis konténer van,de a kukásautó egybeboritja az egészet...

Takaritani szoktam ecettel,citromlével,de ez csak spórolásból van,ujságpapirral mosok ablakot,hoznak annyit hogy na.

2013. szept. 20. 15:07
 2/5 Wishmay ***** válasza:
49%

Sajnos nem vagyunk azok.

Ecettel takarítok és a mosáshoz is használok, de nem a környezettudatosság az oka, hanem a spórolás.

Bevásárláshoz én is szövettáskát használok, de azért, mert ezt csak egyszer kellett megvennem és az esetek többségében nem szakad ki.

A hulladékot szelektíven gyűjtjük általában, de sajnos sokszor előfordul, hogy nem foglalkozunk vele és egy zsákba dobálunk mindent. :(

2013. szept. 20. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezek mind megvannak, mégsem érzem magunkat különösebben "zöldnek". Kocsival járunk, hipermarketben veszem a húst, a közelünkben még piac sincs, így a gyümölcs is ki tudja, honnan van. Panelban élünk, így megtermelni semmit nem tudunk (vagyis biztos lehetne, de túl nagy macera).
2013. szept. 20. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

Nem vagyok "méreg zöld" :D Amit valóban fontosnak tartok azt úgy csinálom (szelektív hulladékgyűjtés).

Nem óckodom nagyon a mosószerektől, de ahol megfelel az ecet és társai ott azt használom.

Bevásárlásnál praktikussági szempontból viszünk mindig táskát.

DE:

-nem keresek mindenáron mindenhol biozöldségeket, de igyekszem piacon őstermelőtől vásárolni.

-a mosható pelenkát és társait kifejezetten hülyeségnek tartom "zöld" szempontból, mert a vízkészlet jóval értékesebb annál, minthogy néhány (amúgy később lebomló) pelenka a szeméttelepre kerül.

az egyetlen ami miatt kissé "bűntudatom" van, hogy tényleg rengeteget használjuk az autót...

2013. szept. 20. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Igyekszem, de azért én sem vagyok a végletekig környezettudatos. A szelektív hulladékgyűjtés alap, komposztálunk is (elképesztő, mennyivel kevesebb kommunális hulladék képződik így nálunk), zacskót viszek a vásárláshoz, mosószappannal mosok, figyelek az áram- és vízfogyasztásra, és egyáltalán: nem vagyok egy nagy „fogyasztó” (pl. akkor cserélem le a telefonomat, amikor elromlik, nem akkor, mikor kijön egy menőbb darab – ezek a dolgok egyáltalán nem hoznak lázba).

Persze volna még mit javítani, mert mi is sokat járunk autóval, és mivel számítógéppel dolgozom, az energiafelhasználásunk sem túl optimális. :)

2013. szept. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!