Fagyasztott tonhalat/lazacot hogyan készítesz el gyermekednek? (ami nem rántott)
Lazacból mi finn lazaclevest szoktunk főzni, a többi fagyasztott halból pedig sajtos halat.
Sajtos hal:
Sózom-borsozom a halat, margarinos tepsiben fedő alatt puhára sütöm.
Amíg sül a hal egy tálban összekeverek nagy lyukú reszelőn reszelt sajtot egy főzőtejszínt és snidlinget. (Ha nincs ,ehet bele lila vagy vöröshagyma is)
Ha megsült a hal, leöntöm róla a kisült vízet és ráöntöm a sajtos keveréket. Pirosra sütöm. Rízzsel vagy párolt zöldséggel esszük.
Lazacleves:
Egy lábos sós borsos vízbe apróra vágott hagymát (nem kell se pirítani se semmit, csak beletenni a vízbe) és kockára vágott krumplit teszek. Ha mgefőtt dobok bele egy leveskockát vagy ha van maradék húsleves, akkor 3/4 rész leves 1/4 rész víz keverékébe teszem fel a krumplit és hagymát. Beleteszem a felkockázott lazacot is. Ha megfőtt a hal öntök bele egy tejszínt és teszek bele kaprot. Amint felforrt készen van. Keverek bele még egy evőkanál vajat.
Jól hangzik. A sajtosat én is kipróbálom.
Első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!