"Kezdelek meggyűlölni" Ezt mondta a férjem a 8 éves fiunknak. Mit tegyek?
Én azt elhiszem, hogy fáradt, ideges, akármi, de ILYET akkor sem lehet mondani egy gyereknek. Nálunk is volt már olyan, hogy a gyerek csak mondta, mondta a magáét, amikor valamelyikünk fáradt volt, de normálisan megkértük rá, hogy kicsit maradjon csöndben, később majd beszélgetünk. Ha nem is örömmel, de tudomásul vette. De ilyen mondat egyikünk száját sem hagyná el.
Ahogy a leírásból kiveszem, a férjed előtte semmilyen módon nem adta a gyerek tudtára, hogy most nem szeretne vele beszélgetni, hanem egyszer csak közölte vele ezt a mondatot, meglökte a gyereket, majd elviharzott. Ilyenkor mindig elgondolkodom rajta, hogy másokkal, felnőttekkel is így viselkedik? Mert gondolom nem. A munkahelyén például hogyan képes mérsékelni magát? Ha ott képes rá, akkor a saját fiát miért nem tiszteli meg annyival, hogy előtte is türtőzteti magát?
Nagyon durva, de ha legközelebb a gyerek mondja ezt az apjának, nem lesz kérdőre vonás, és lecseszés, ugye?
Én értem, hogy néha sok, velem is van ilyen, deilyenkor max. kiabálok, hogy csendet, vagy várj egy kicst, vagy menj, nézz inkább tv-t vagy csinálj valamit, de ilyet mondani nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!