Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Kezdelek meggyűlölni" Ezt...

"Kezdelek meggyűlölni" Ezt mondta a férjem a 8 éves fiunknak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A gyerek folyamatosan szövegelt, szövegelt és nem vette észre, hogy az apját idegesíti. A férjem elindult kifelé, a gyerek utána, erre az apja ezt mondta, majd egy nagyot taszított rajta, bevágta maga mögött az ajtót. Hogy bánhat így egy apa a gyerekével?
2013. szept. 16. 23:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Elbeszélgetnék vele!De valószínű fáradt volt vagy más van a pakliban.Valamin kattog ideges.És ilyen formában tőrt ki belőle.De mindenesetre azt tanácsolnám hogy kérjen a fiadtól bocsánatot ne haragudjon nem gondolta komolyan.Mert nagyon érzékeny a kis lelkük.
2013. szept. 16. 23:32
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Kiborult. Nem kell semmit tenni. Nézd, az en gyerekem is ki tud akasztani engem is, a parom is. Pont ugyan ilyen, nonstop szövegelos kisgyerek, ráadásul állandóan kérdez es mindent jobban tud. Nem egyszeru olyankor elviselni. I,adjuk mindketten, de néha tul sok. Ha látom, hogy kezdi túllépni a határt, vagy a parom latja, hogy mindjárt elszakad a cérna, elviszik a gyereket a masik közeléből.
2013. szept. 17. 06:43
 3/13 anonim ***** válasza:
56%
Ugyanazt tegye az apja, amit a fiától elvárna fordított helyzetben. Így tud példát mutatni.
2013. szept. 17. 06:54
 4/13 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is kicsúszik néha olyan a számon amit 100X megbántam már. De nem az a lényeg, hogy mit mond hanem hogy ki mondja. Tehát ha én mondok valamit akkor az nem megy vérre ezt tudják a gyerekek is. A más lenne ha pl a nagyszülők mondanának ilyet vagy az apjuk. Tőlem elfogadják mert én mindig túlzok.
2013. szept. 17. 07:52
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Sehogy nemn bánhat így vele. A szememben egy apa nem tesz ilyet. Ha valakinek nincs türelme hallgatni, beszélgetni, akkor felnőtt módjára azt ki is lehet fejezni. Nem kell sértegetni a gyereket, löködni és csapkodni az ajtót. Felmerül bennem a kérdés, hogy ha apának ilyen alpári, akkor férjnek milyen lehet?
2013. szept. 17. 07:59
 6/13 zabmester ***** válasza:
100%

Én azt elhiszem, hogy fáradt, ideges, akármi, de ILYET akkor sem lehet mondani egy gyereknek. Nálunk is volt már olyan, hogy a gyerek csak mondta, mondta a magáét, amikor valamelyikünk fáradt volt, de normálisan megkértük rá, hogy kicsit maradjon csöndben, később majd beszélgetünk. Ha nem is örömmel, de tudomásul vette. De ilyen mondat egyikünk száját sem hagyná el.

Ahogy a leírásból kiveszem, a férjed előtte semmilyen módon nem adta a gyerek tudtára, hogy most nem szeretne vele beszélgetni, hanem egyszer csak közölte vele ezt a mondatot, meglökte a gyereket, majd elviharzott. Ilyenkor mindig elgondolkodom rajta, hogy másokkal, felnőttekkel is így viselkedik? Mert gondolom nem. A munkahelyén például hogyan képes mérsékelni magát? Ha ott képes rá, akkor a saját fiát miért nem tiszteli meg annyival, hogy előtte is türtőzteti magát?

2013. szept. 17. 09:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon durva, de ha legközelebb a gyerek mondja ezt az apjának, nem lesz kérdőre vonás, és lecseszés, ugye?

Én értem, hogy néha sok, velem is van ilyen, deilyenkor max. kiabálok, hogy csendet, vagy várj egy kicst, vagy menj, nézz inkább tv-t vagy csinálj valamit, de ilyet mondani nem lehet.

2013. szept. 17. 09:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon gáz. Egy 8 éves már nem kisgyerek, adott esetben örök életre belevésődhetett ez a 2 szó. Apukától megkérdezném, hogy ugye majd nem fog meglepődni, ha a gyerek többé nem megy oda hozzá beszélgetni, játszani? Meg hogy még löködi is...Tökmindegy, min kattog, van-e valamilyen gondja, ilyet gyerekkel nem csinálunk, ha nem akarunk belőle lelki beteg felnőttet nevelni. Azóta beszéltél vele? Megkérdezted, hogy mi volt ez?
2013. szept. 17. 10:17
 9/13 anonim ***** válasza:
És mit tettél? Valahogy ezt ott le kellett reagálni helyben. Nyilván nem gondolta komolyan, csak kiakadt. De való igaz, bántó, amit mondott, de mi nem voltunk ott, nem hallottuk, hogy hogyan mondta, azért a hangnem sem mindegy, meg az sem, hogy máskor hogyan viselkedik a gyerekkel.
2013. szept. 17. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Ülj le és beszéld ezt meg vele. Nyilván nem akarta megbántani és nem gondolta komolyan csak fáradt volt és rossz napja volt. Bár ez nem mentség, egy szülő ne a gyerekénb vezesse le a feszültséget. Bizonyára már nagyon megbánta. Beszélj vele és a kisfiúnak is magyarázd el hogy mi miért történt.
2013. szept. 17. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!