Láttátok leírva a Póth Dia kislányának a nevét? Szerintetek anyakönyveznek Magyarországon így, hogy Kyra?
Figyelt kérdés
2009. nov. 4. 12:20
1/9 anonim válasza:
Csak úgy anyakönyveznek, hogy Kíra, így, hosszú í-vel. (Ladó hivatalos utónévkönyv).
Az már más dolog, hogy nem-hivatalos helyeken az ember úgy írja le, ahogyan akarja. Lehet ebben egyfajta nagyzási hóbort is...
2/9 anonim válasza:
nem láttam végig az adást, ezért lehet, hogy butaságot mondok, de ha angliai lesz a kislány, akkor nem lehet Kyrának anyakönyveztetni? Nem tom, hogy működik ez pontosan, de lehet, hogy csak szülni fog itt, és anyakönyveztetve Angliában lesz. Vagy ez nem lehetséges?
3/9 anonim válasza:
Esetleg kettős állampolgárság? Vagy külföldi apa?
Mert ezekben az esetekben lehet Kyra.
4/9 anonim válasza:
Az első vagyok. Igen, ha valamelyik szülő külföldi állampolgár, akkor a gyerek kaphatja a másik országban érvényben lévő nevet. Nem tudtam, hogy angol az apuka, csak 1-1 részletet kaptam el az adásból. Szóval így lehet majd Kyra is akár. :O) De a magyar szülők magyar gyerekének nem lehet így adni.
5/9 anonim válasza:
Csak annyit tennék hozzá, hogy a baba már megszületett. Az apuka pedig Gyepes Gábor focista, aki jelenleg Angliában focizik, ezért mennek ki hozzá, ott fognak élni.
6/9 anonim válasza:
Akkor tényleg csak nagyzási hóbort, ha az apuka is magyar. Így nem írathatják úgy az anyakönyvbe, ahogy akarják, tehát nyilván Kíra-ként van bejegyezve.
7/9 anonim válasza:
Nekem olyn utónévkönyvem van amiben a magyarul anyakönyvezhetők vannak csak, ez pedig a Kira és a Kíra. Én is így akarom hívni a babám ha lányom lesz, vagy Mirának, de apa nem engedi :S Mert gyilkost jelent japánul azt mondja. :S Meg egy animében amiből film is lett(Death Note), így hívják a gyilkost, és szerinte sokan erre asszociálnának.
8/9 anonim válasza:
ha a Magyar Akadémia elfogadja a nevez akkor lehet anyakönyvezni akármilyen kacifántos nevet csak az a lényeg h rá lehesen jönni h női v férfi név
9/9 anonim válasza:
öömm,én Kyra-ként vagyok anyakönyvezve...magyar állampolgár vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!