Mennyire érdekel a Gyed jogosultság, ha jó módban éltek?
Nem vagyunk milliomosok, de hála az égnek, nem kell szűkölködnünk. Párom jól keres. Mindenünk megvan, ami kell és fontos. Nekem most lett új állásom, sajnos több, mint egy évet itthon kellett lennem, nem találtam munkahelyet. Persze közben nem tétlenkedtem, elkezdtem egy fősulit, amit jelenleg is folytatok. Korai még mondani, de nem érzem jól magam az új munkahelyen, pedig azt csinálhatom, amit szeretek; gyermekekkel foglalkozhatok. A baj a kolléganőkkel van. Nem szeretem ezt a légkört.
A babavárást eredetileg is mostanra terveztük, de így lehet, hogy elesek a Gyedtől. Ami az én esetemben nem sokat jelent (közalkalmazott), ám mégis valami.
Minden vágyam (3 éve már), hogy kismama legyek, most viszont furdal a lelkiismeret, hogy alig dolgoztam ott, máris elmennék. De ugyanakkor az anyaság felé húz a szívem, és legszívesebben nem görcsölnék a "Kapok-e valami gyedet" témán.
Párom is nagyon szeretne már kisbabát, persze örülne a gyednek, de mint mondta, nem lenne nagy baj, ha mégis elesünk tőle.
Mit gondoltok, nagyon önző dolog lenne belevágni?
Nem tartom önző dolognak.
Én fontosnak tartom, de leginkább azért mert rengeteg olyan élethelyzetet láttam, ahol jól jött volna. Önkéntes vagyok, naponta látom hogy a viszonylag jól kereső apa lelépett, beteg lett, kirúgták, félrelépett stb. Én nagyon féltem ettől, ezért nem mertem gyes-re szülni.
most megy a szekér... de arra is kell gondolni ám, ha ne adj isten a párod elvesztené a munkáját...
előrelátónak kell lenni, sajnos saját tapasztalat
ha szeretnétek, vállaljatok... mert nehézségek, aggályok mindig lesznek.
amúgy ha otthon vagy, kevesebbet költesz (én 200 helyett most kb. 120-ból vagyok el, 4 hónapos babával, és mit ne mondjak, korábban elment tök gyorsan minden pénzem, most meg marad a számlámon - nem lesz időd shoppingolni) :) aztán a főisi is gyes/gyed alatt el szokta engedni, vagy csökkenti a tandíjat...
valószínű, fogtok kapni egy csomó mindent a rokonoktól, barátoktól (mi is kaptunk, én még a vateráról is vettem párszáz forintér ruhákat, tehát ki lehet ügyeskedni kedvezően a dolgokat)
és ha a férjed jól keres, akkor van egyfajta stabilitás.
hidd el, nagyon boldog leszel, boldogok lesztek, és ha pozitívan állsz az élethez, akkor jót is hoz a sorsod (én már megtapasztaltam!)
én is halogattam 35 éves koromig, és véletlen alakult, hogy lett gyerek, ma már azon töröm a fejem, hogy miért nem a harmadikat szülöm most, ez olyan jó...
:) nem önzőség, sőt! a gyerek vállalása a legnagyobb önzetlenség, hisz a kötetlenséget és az azt csinálok bármikor amit akarok dolgok elmúlnak ha bővül a család. (viszont korábban nem tapasztalt határtalan boldogság köszönt be) :)
nálatok nem jöhet egy hirtelen baleset sem, esetleg betegség... akármi.
tudod mi a biztos? a halál.
Véleményem szerint kezdjétek el a babaprojektet, és kell az a gyed, jól fog jönni a picinek...
Mondjuk ezzel én úgy voltam, hogy utáltam volna, ha nincs semmi "jövedelmem"! Pedig szerencsére nagyon jól állunk, ha nem kaptam volna GYED-et, akkor sem változott volna semmi az életünkben! De nekem kellett a büszkeségemnek, hogy ne legyek kizárólag eltartott. Pedig soha nem mondott a férjem semmi ilyet, pusztán én így gondoltam!
Dolgoztam, és 28 évesen megszültem a fiunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!